Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ticari Safari Projesi kapsamında 3 haftada 700’e yakın alıcıyı BTSO üyeleriyle buluşturacaklarını söyledi.BTSO nisan ayı meclis toplantısı oda hizmet binasında...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2017 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2017 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ticari Safari Projesi kapsamında 3 haftada 700’e yakın alıcıyı BTSO üyeleriyle buluşturacaklarını söyledi.

BTSO nisan ayı meclis toplantısı oda hizmet binasında gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, reform adımlarıyla birlikte sorunlarına hızla çözüm üreten, güven ve istikrarla yeni yatırımların kapılarını açan bir Türkiye’nin herkesin ortak hedefi olduğunu belirterek, 16 Nisan’da yapılan referandum sonuçlarının Bursa ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

İbrahim Burkay, Bursa iş dünyası olarak daha fazla üretmeye, daha fazla istihdam oluşturmaya ve daha fazla ihracat yapmaya devam edeceklerini söyledi. Türkiye’nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda yılın ilk 4 ayında 13’ü Küresel Fuar Acentesi, 7’si Ur-Ge kapsamında olan 20 iş gezisi organizasyonu gerçekleştirdiklerinin altını çizen İbrahim Burkay, “Her 8 üyemizden 1’ini yurt dışı fuarlarına taşıdığımız projelerimiz kapsamında yıl sonuna kadar 40’ı aşkın iş gezisi organizasyonumuz daha olacak. Tüm üyelerimizi bir kez daha bu organizasyonlarımızdan faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

Fuar organizasyonlarıyla kent ekonomisinin ticaret hacmini büyütmeye devam ettiklerini vurgulayan Başkan Burkay, geçtiğimiz hafta Rising City Gayrimenkul Fuarı ve 15. Bursa İnşaat Fuarı’nı gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Başkan Burkay, fuar organizasyonlarıyla birlikte Ticari Safari Projesi kapsamında 33 ülkeden 300’e yakın yabancı alıcıyı sektör temsilcileriyle buluşturduklarını vurguladı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Ticari Safari Projesi kapsamında gıda ve tekstil sektörüne yönelik yeni alım heyeti organizasyonları düzenleyeceklerinin de müjdesini verdi. Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle Gıda Ur-Ge Projesinde faaliyet gösteren 34 firmanın 26-30 Nisan tarihleri arasında 20 ülkeden 160 firma temsilcisiyle bir araya geleceğini dile getiren İbrahim Burkay, “Sheraton Otel’de gerçekleştireceğimiz alım heyeti organizasyonunda Suudi Arabistan’dan Katar’a, Ortadoğu coğrafyasından AB ülkelerine kadar çok önemli yatırımcılar yer alacak. Organizasyona Suudi Arabistan’ın marketler zinciri Bin Dawood firmasının sahibi Sheıkh Abdulkhalıq Bındawood ve şirket yöneticileri de Bursa’ya gelecek. Gıda sektörümüzün iş hacmine büyük katkı sağlamasını beklediğimiz bu buluşmamızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“3 haftada 700 yabancı iş adamını üyelerimizle buluşturacağız”

Gıda sektörünün ardından da 10-14 Mayıs tarihleri arasında giysilik kumaş sektöründe yeni bir alım heyeti organizasyonu düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Burkay, şöyle konuştu: “Yaklaşık 50 firmamızın stantlı katılım sağlayacağı etkinlikle 180’i aşkın yabancı firma temsilcisini Bursa’da üyelerimizle buluşturacağız. Dünyada korumacılığın hızla arttığı bir dönemde sadece 3 hafta gibi kısa bir süre içinde başta inşaat, gayrimenkul, gıda ve tekstil sektörlerimiz olmak üzere 700’e yakın yabancı işadamını üyelerimizle bir araya getirmiş olacağız. ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ vizyonumuza sağlamış olduğunuz katkılar ve değerli destekleriniz için hepinize teşekkür ederim.”

Kent ekonomisinin kalbini oluşturan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni cazibe merkezi kimliğine kavuşturmayı hedeflediklerini açıklayan Başkan Burkay, Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nin ikincisine haziran ayında start vereceklerini vurguladı. İbrahim Burkay, 3 ay boyunca sürecek proje kapsamında geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kampanya katılımcılarına çekilişle 10 otomobil, 10 bilgisayar ve 10 cep telefonu armağan edeceklerini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.