Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO, Mobilya Sektörünü Milano İle Buluşturdu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerini uluslararası fuar ve iş gezilerine taşımaya devam ediyor.BTSO, ‘Küresel Fuar Acentesi Projesi’ kapsamında üyelerini İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen Saloni Fuarı ile buluşturdu. 36...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO, Mobilya Sektörünü Milano İle Buluşturdu
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerini uluslararası fuar ve iş gezilerine taşımaya devam ediyor.
BTSO, ‘Küresel Fuar Acentesi Projesi’ kapsamında üyelerini İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen Saloni Fuarı ile buluşturdu. 36 farklı ülkeden 2 bin 407 firmanın katıldığı ve 310 bin sektör temsilcisinin ziyaret ettiği fuara Bursalı mobilya sektörü temsilcileri gitti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Umutkan, yurt dışı fuar organizasyonlarının firmalara vizyon kattığını belirterek, “Saloni Fuarı, sektör temsilcilerimiz için önemli. Ev dekorasyon ve mobilya sektörünün global buluşması olan Saloni Fuarı kapsamında sektör temsilcilerimiz mobilyadaki son gelişmeleri takip etme imkanını yakaladı. Küresel Fuar Acentesi projemiz ile firmalarımız yurt dışındaki fuarlara katılarak rekabet güçlerini artırıyorlar ve burada gerçekleştirdikleri ikili iş görüşmeleriyle dünyaya açılma imkanını yakalıyorlar” dedi.
Heyet Başkanı Mümin Yılmaz ise, BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi Projesi sayesinde üyelerin sektörlerindeki gelişmelerin gerisinde kalmadığını ifade ederek , “Bu proje ile yurt dışına çıkmamış olan sektör temsilcilerimiz uluslararası firmaların yaptığı yenilikleri görüyor ve ürünleri yakından inceliyorlar. Bizlere bu fırsatı sunan BTSO’ya da teşekkür ediyorum” dedi.
Fuar ziyareti kapsamında üretim teknolojileri ve pazar ihtiyaçlarını gözeterek ergonomik mobilya, dekorasyon ve tasarım alanlarında faaliyet gösteren OMC Design Studios firmasını da ziyaret eden BTSO Heyeti, OMC DESIGN Yönetim Kurulu Başkanı ve Bologna Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Profesörü Onur Çobanlı’dan bilgi aldı. Çobanlı, dünyanın en büyük tasarım yarışmasını düzenlediklerini ve 160 ülkeye ISO standartlarında ihracat yaptıklarını belirterek, “İyi bir tasarım için pazardaki bütün ürünlerden farklı bir değer oluşturmanız gerekiyor. Çünkü iyi bir tasarım maliyeti düşürür, doğaya yarar sağlar ve israfı da engeller” ifadelerini kullandı. Ziyaret sırasında İtalya mobilya sektörü, şirket ve hizmetleri hakkında tanıtım yapılarak, olası işbirliği fırsatları değerlendirildi.
Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında BTSO tarafından düzenlenen iş gezisine KOSGEB de destek sağlıyor. KOSGEB tarafından proje kapsamındaki organizasyona katılan firmaların ulaşım, konaklama, tercümanlık, rehber ve fuar giriş ücretleri için 2 bin TL’ye kadar destek veriliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.