Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO'da gelecek mutfakta pişiyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), hizmet sektörünün aşçılık, pastacılık, pidecilik, pizzacılık ve servis elemanı ihtiyacını karşılamak maksadıyla ‘BTSO Mutfak Akademi’ projesini hayata geçirdi.BTSO’nun Demirtaş Organize Sanayi...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO'da gelecek mutfakta pişiyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), hizmet sektörünün aşçılık, pastacılık, pidecilik, pizzacılık ve servis elemanı ihtiyacını karşılamak maksadıyla ‘BTSO Mutfak Akademi’ projesini hayata geçirdi.

BTSO’nun Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirdiği Mutfak Akademi açıldı. Törene Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa’nın gerek üretim, sanayi ve ihracatta, gerekse de ticari alanda ve istihdamda Türkiye ekonomisine yön verdiğini söyledi. odalar ve borsalar nezdinde ilk olma özelliği taşıyan BTSO Mutfak Akademi Projesi’ni hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Burkay, “Mutfak Akademi, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük eğitim mutfağı niteliğindedir. Yiyecek, içecek ve turizm alanında Bursa’ya hizmet vermek amacıyla hayata geçirdiğimiz proje, sektörde halihazırda çalışmakta olanların becerilerini geliştirmekle birlikte özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin de iş hayatına kazandırılmasını sağlayacak. İşletmelerimizde uygulanan tüm teknikler, burada teorik ve pratik derslerle aktarılırken, eğitimlerimiz de son teknoloji ekipmanlarla özel olarak tasarlanmış mutfaklarımızda gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

Başkan Burkay, Mutfak Akademi’deki eğitimlerin aşçı, pastacı, pideci ve servis elemanı olmak üzere 4 farklı branşta tecrübeli eğitmenlerin rehberliğinde yapılacağını belirterek, “Aynı anda 100 kişiye eğitim verme kapasitesine sahip olduğumuz BTSO Mutfak Akademi ile bu alandaki en kapsamlı kurumuz. Burada aynı zamanda yiyecek, içecek ve turizm sektöründe vasıflı personel yetiştiren okullarımızın eğitim kadrosunun eğitimi için de hizmet vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, suça sürüklenen fertlerin tekrar topluma kazandırılması hususunda BTSO ile birlikte önemli bir projeye imza attıklarını kaydetti. Mahkumların meslek sahibi olmasını sağlayarak istihdam edilecek olmasının önemli bir adım olduğunu kaydeden Uğurhan Kuş, “Ceza İnfaz Sistemi’nin suçun işlenmesinden sonra insanları sadece cezaevine dört duvar arasına tıkayıp kendileri için belirlenen süreyi orada geçirmelerini sağladıktan sonra sokağa salmak değildir. Eğer böyle bir sistemimiz olsaydı bu sistemin hiçbir sosyal kültürel ve insani yönü olmazdı. Bizim ceza infaz sisteminin maksadı, hükümlülerin bu kuruma girdikten sonra denetim sonrasının sonuna kadar onları takip etmek, onları rehabilite etmek ve onları topluma hazırlamaktır. Mahkumların ellerinden tutulmadığı sürece bu mağduriyetleri devam edecektir. Cezaevinden çıkan insanlarımızı topluma hazırlamak kadar değerli ve kıymetli bir hizmet yok. Valiliğimiz ve BTSO üzerine düşeni en iyi şekilde yapıyor. Sayın Valimize ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali İzzettin Küçük, BTSO Mutfak Akademi Projesi ile suça sürüklenen çocukları tekrar topluma kazandırma noktasında hayata geçen protokolden dolayı BTSO’ya teşekkür etti. Suça bulaşmış bireylerin topluma kazandırılması ve meslek sahibi olmasını sağlamanın kıymetli bir adım olduğunu kaydeden İzzettin Küçük, “Suça bulaşmış ve cezasını çekmiş kişilerin tekrar o duruma düşmemesini sağlamalıyız. Bu noktada istihdam çok önemli. BTSO’nun bu projesini çok kıymetli ve değerli buluyorum. Herkesin pişman olma ve yeniden hayata başlama hakkı vardır. Her yeni istihdam bir insanın hayata yeniden başlamasıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ayrıca Vali İzzettin Küçük, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, eğitim protokolü imzalandı. Söz konusu protokolle suça sürüklenen çocuklarla denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülerin topluma kazandırılması hedefleniyor. Protokolle ilk etapta 20 eski hükümlü kursiyer 6 aylık bir eğitimden sonra meslek sahibi olacak ve istihdam edilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.