Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri, İran Büyükelçiliği’ni hedef alan bombalı saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Beyrut'un güney mahallelerinden Bir Hassan’da bugün meydana gelen ve İran Büyükelçiliği'ni hedef alan bombalı saldırıyı şiddetle kınadı. Türkiye ayrıca diplomatik bir misyonu terör saldırısına maruz kalan...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2013 22:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2013 22:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Beyrut'un güney mahallelerinden Bir Hassan’da bugün meydana gelen ve İran Büyükelçiliği'ni hedef alan bombalı saldırıyı şiddetle kınadı. Türkiye ayrıca diplomatik bir misyonu terör saldırısına maruz kalan İran’a taziye dileklerini sundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘‘İlk belirlemelere göre 20’nin üzerinde can kaybı ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.’’ denildi.

Lübnan’ın istikrarını hedef alan eylemlere bir yenisinin eklenmesini üzüntüyle karşılandığı ifade edilen açıklamada, ‘‘Bölge güvenlik ve istikrarının Suriye’deki çatışmalar nedeniyle giderek daha fazla tehdit altına girdiği bir ortamda, Lübnan'ın güvenliği ve toplumsal uyumunun korunması daha da büyük bir önem kazanmaktadır. Lübnan’daki tüm kesimlerin bu konuda üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerine olan inancımız tamdır.’’ sözlerine yer verildi.

Ayrıca, Türkiye’nin her zaman olduğu gibi dost ülke Lübnan'la dayanışmasını sürdüreceği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.