Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BSH Türkiye 87 ülkenin bölgesel merkezi oldu, 200 milyon Euro yatırım yapacak

Dünyanın en büyük ev aletleri üreticilerinden BSH Grubu, Türkiye'yi yeni üs olarak seçti. 2014 yılını hedefinin de üzerinde bir büyümeyle kapatmayı planlayan BSH Türkiye, Afrika, Orta Doğu, Orta Asya, Ukrayna, Rusya ve Beyaz Rusya bölgelerinden...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BSH Türkiye 87 ülkenin bölgesel merkezi oldu, 200 milyon Euro yatırım yapacak
Dünyanın en büyük ev aletleri üreticilerinden BSH Grubu, Türkiye'yi yeni üs olarak seçti. 2014 yılını hedefinin de üzerinde bir büyümeyle kapatmayı planlayan BSH Türkiye, Afrika, Orta Doğu, Orta Asya, Ukrayna, Rusya ve Beyaz Rusya bölgelerinden oluşan 87 ülke ve 8 üretim tesisinin sorumluluğuyla görevlendirilerek bölgesel merkez oldu. BSH Türkiye CEO'su ve yeni Bölge Başkanı Norbert Klein, "BSH Grubu, şu ana kadar 1 milyar Euro yatırım yaptığı Türkiye’ye, 200 milyon Euro daha yatırım yapma kararı aldı." dedi.

Türkiye’de Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarıyla tüketiciyle buluşan BSH Ev Aletleri AŞ BSH Türkiye CEO’su Norbert Klein, İstanbul Sapphire'de düzenlenen basın toplantısında Türkiye'deki ciro hedefleri ve planlanan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Çerkezköy’de bulunan 6 fabrika, üretim ve Ar-Ge merkezinin St. Petersburg’daki 2 fabrikayla birbirini tamamlayacağını söyleyen Klein, toplam cirosu yaklaşık 1,6 milyar Euro olan bölgede, 8 bin çalışan, 6 iştirak ve 2 temsilcilik ofisi bulunduğunu dile getirdi.

Grubun 2014 yılını hedefin üzerinde bir büyümeyle kapatacağını açıklayan Norbert Klein, "Türkiye lojistik olarak çok önemli bir merkez. Türkiye’nin hem uçuş hem de kara, deniz gibi fiziki lojistik imkanları, geleceğe dönük hedeflerimizi karşılayabilecek özellikte bulunuyor. Aldığımız bu önemli sorumluluk nedeniyle son derece heyecanlı ve mutluyuz. Bu önemli sorumluluğu, bugüne kadar elde ettiğimiz olağanüstü performansla tamamlamaya hazırız." şeklinde konuştu.

Bugünün şartlarından farklı coğrafyalarda ürün ihtiyaçlarının değişken olduğunu ifade eden Klein, "Hızla gelişen bu pazarlara ürün tedarikini çok hızlı ve sorunsuz gerçekleştirmek gerekiyor. Türkiye’nin de bu gerekliliği sağlayacak tecrübesi ve iş gücü zaten mevcut. Türkiye’deki istihdam gücümüze baktığımızda, çok iyi eğitimli, birkaç dil bilen, rotasyon sağlayabilecek çalışanlarımız bulunuyor. Türk iş dünyası ve iş adamları, hızlı gelişen pazarlarda gerekli olan girişimci ruha fazlasıyla sahip ve oldukça cesur. Yeni pazarlarda yeni şeyler denemekten ve rekabete girmekten korkmuyorlar. Bu önemli özelliğin de büyümedeki avantajı artıracağından şüphem yok. Bu sorumluluk ve rekabet için Türkiye’ye güveniyoruz." yorumunu yaptı.

TÜRKİYE’DE İNOVASYON VE AR-GE İÇİN 200 MİLYON EURO EK YATIRIM YAPILACAK

BSH Türkiye'nin 6 fabrikasının bulunduğu Çerkezköy’de buzdolabı, fırın, çamaşır, bulaşık makinesi ve küçük ev aletleri üreterek dünyaya satış yaptığını vurgulayan Klein, "Bugüne kadar Türkiye’ye bir milyar Euro yatırım gerçekleştirdik. Grubumuz, Türkiye’ye Çerkezköy Üretim Tesisleri'nin inovasyon ve Ar-Ge üssü olarak gelişimi için, 200 milyon Euro daha yatırım yapma kararı aldı. Hedefimiz, 2018 yılında üretim rakamımızı yüzde 50 artırarak en az 6 milyon büyük ev aleti üretecek şekilde büyümemizi devam ettirmek." dedi.

Klein, Türkiye’de 2014 yılında en fazla büyüyen beyaz eşya şirketi olduklarını dile getirerek, "2005 yılından beri istihdamımızı 2'ye katladık. 2018 yılına kadar toplam 6 bin 500 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz." bilgisini verdi.

"GÜMRÜK VERGİLERİ ÇOK YÜKSEK, HÜKÜMETTEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Türkiye’nin daha da büyük bir bölgesel merkez olabilmesi içinTürk hükümetinin de farklı konularda destek vermesi gerektiğini belirten BSH Türkiye CEO’su Klein, "Özellikle gümrük vergileri çok yüksek olan Rusya ve İran gibi önemli potansiyele sahip ülkelerle serbest ticaret anlaşmaları yapılmasını istiyoruz. Bu gerçekleştiği takdirde, Türkiye beyaz eşya sektöründe bölgesel bir merkez olur ve dünyada söz sahibi konuma yükselir." diye konuştu.

BSH EV ALETLERİ HAKKINDA

BSH, Türk beyaz eşya sektörüne, Avrupa'nın en çok tercih edilen markaları Bosch ve Siemens’in yanı sıra özel markası Gaggenau ve yerel markası Profilo ile hizmet veriyor. Türkiye’nin yabancı yatırımlı en büyük beyaz eşya şirketi olan BSH, Türkiye'de yabancı sermayeli şirketler arasında 7., tüm sanayi şirketleri arasında ise 24. sırada yer alıyor. Kuruluşundan bu yana yaptığı 1 milyar Euro yatırımla Türkiye’nin yabancı yatırımlı en büyük beyaz eşya şirketi konumunda bulunan BSH’nin Türkiye’de yaklaşık 4 bin 900 çalışanı ve 3 binden fazla bayiden oluşan dağıtım ağı bulunuyor. Şirketin Çerkezköy'deki tesislerinde buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinesi üretimi gerçekleştiriliyor. 550 bin metrekare büyüklüğündeki Çerkezköy tesisi, 4 milyon birimlik üretimiyle BSH Grubu’nun dünya çapındaki en büyük üretim merkezi konumunu koruyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.