Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boydak: KOBİ’ler için devlet imkanlarının seferber edilmesinin zamanı geldi

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Ekim ayı meclis konuşmasında, istihdam yükünün büyük bir kısmını çeken KOBİ’lere yönelik devlet imkanlarının tekrardan seferber edilmesinin zamanın geldiğini söyledi. Kayseri Sanayi...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Boydak: KOBİ’ler için devlet imkanlarının seferber edilmesinin zamanı geldi
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Ekim ayı meclis konuşmasında, istihdam yükünün büyük bir kısmını çeken KOBİ’lere yönelik devlet imkanlarının tekrardan seferber edilmesinin zamanın geldiğini söyledi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Ekim ayı olağan meclis toplantısı odanın konferans salonunda yapıldı. Toplantıya, meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı. Toplantının açılışını yapan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, katılımcıların geçtiğimiz günlerde kutladığımız Kurban Bayramını ve Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, sağlık ve sıhhat içerisinde daha nice bayramlar temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün Kayseri programından sanayiciler olarak moral ve motivasyon aldıklarını da açıklayan Okandan, Marmaray’ın ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunurken, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkan Yardımcılığına tekrar seçileni TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu da tebrik etti.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, son dönemlerde hem Türkiye’de hem de dünyada baş döndürücü gelişmeler yaşandığını belirterek, "Ülkemizin ekonomisinin daha yukarılara taşınması ve gelişmiş ülkeler seviyesine gelmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğini ve ekonomik anlamda kendimizi ispat etmemiz gerektiğini rakamlardan görmekteyiz. Bu rakamlarımızı büyütmek içinde hem sanayi cephesinde, hem ticari cephede iş dünyası olarak her kategoride büyüyüp gelişmemiz, firmalarımızı dünya ölçeğine getirmemiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bunun içinde özel sektör olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ekonomide sıkılaştırma politikasının devam edeceği yönünde bir açıklaması olduğuna değinen Boydak, "Bunu zaten biliyorduk ama yetkili ağızdan duyunca bunun şüphe götürmez bir durum olduğunu idrak etmiş olduk. Bunun ülkemizin kısa vadeli riskleri açısından oldukça önemli olduğunu ve doğru açılımlar getireceğini ifade etmek isterim. KAYSO olarak biz hep kısa vadeli kazanımlardan ziyade uzun vadeli kazanımları destekliyoruz." diye konuştu.

"SANAYİCİNİN BİR TAKIM YAPISAL SORUNLARI VAR"

Sanayinin bir takım yapısal sorunlarının olduğunu ifade eden Boydak, bu sorunların büyük bir kısmının küçük ve orta boy işletmelerde olduğunu, Türkiye’nin rakamları yukarı çıkarması için küçük ve orta boy işletmelere daha fazla özen göstermesi, politikalarını oluştururken bu kurumları daha hızlı ve sağlıklı büyümeye götürecek yolları açması gerektiğini söyledi. Boydak, ağırlıklı olarak istihdam yükünü çeken küçük ve orta boy işletmelerin orta ve uzun vadeli finansmana erişim noktasında sorunlarının olduğunu ve buralara daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirtti.

KOBİ’ler için devletin bir takım imkanlar sağladığını ancak bu kurumların biraz daha gelişip kalkınması için daha fazla katkı sağlamak gerektiğini belirten Boydak, "Nasıl ki geçtiğimiz günlerde tarım ve hayvancılık sektörüne olağanüstü imkanlar sağlandı, bu dönemde KOBİ’lerimize devam eden desteklerin haricinde özellikle KOSGEB imkanlarının KOBİ’ler için tekrar seferber edilmesinin zamanı gelmiştir. KOBİ’lerimizin finansmana biraz daha kolay erişmeleri konusunda bu destekleri bekliyoruz. Yine Eximbank imkânlarından KOBİ’lerimizin biraz daha fazla pay almalarına ihtiyacımız var. Kredilerin KOBİ’lerimiz tarafından kullanılırken kredi aracılık maliyetlerinin daha makul hale gelmesi konusunda bir takım çalışmalar var. Bunların devam etmesini istiyoruz. Üretim yapılan yerde istihdam olur. Her ne kadar istihdam rakamlarımız yolunda gidiyor gibi olsa da önümüz kış, üretimi destekleyici düzenlemeleri devam ettirmemiz gerekiyor. Bu dönemde KOBİ’lerimizin üretim odaklı faaliyetlerini desteklemek bizim en önemli prensiplerimizden bir tanesi olması gerekiyor." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.