Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bosna Podrinje Kantonu Başbakanı Okoviç’ten BTSO’ya Ziyaret

Bosna Podrinje Kantonu Belediye Başkanı Emir Okoviç Ve Beraberindeki Heyet, Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası’nı (btso) Ziyaret Etti. Btso Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bosna Hersek İle Türkiye Arasında Bulunan Tarihi Dostluğun Ticari İlişkilere Daha Fazla Yansımasını Arzu Ettiklerini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bosna Podrinje Kantonu Başbakanı Okoviç’ten BTSO’ya Ziyaret
Bosna Podrinje Kantonu Belediye Başkanı Emir Okoviç ve beraberindeki heyet, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti. BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bosna Hersek ile Türkiye arasında bulunan tarihi dostluğun ticari ilişkilere daha fazla yansımasını arzu ettiklerini söyledi.
Bosna Podrinje Kantonu Belediye Başkanı Emir Okoviç, İslam Birliği Başkanı ve Kanton Orman Sorumlusu Kenan Kanliç, Gorajde Müftüsü Remzi Pitic, Sarajevo Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacıbajriç ve Stari Grad Belediye Meclis Üyesi Alija Hozdciç BTSO’yu ziyaret etti. BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk tarafından ağırlanan heyete Bursa ekonomisi hakkında bilgiler verildi. Balkanlar ile Türkiye arasında tarihten gelen dostluk bağlarının bulunduğunu söyleyen Topuk, Bursa’dan Bosna Hersek’e ihracat yapan 40’ın üzerinde firma olduğunu söyledi. Bosna Hersek ile Bursa arasındaki ticaretin arzu ettikleri seviyeye ulaşması için gerekli gayreti göstereceklerini ifade eden Topuk, ”Bursa, makine, tekstil ve otomotiv gibi sektörlerde gelişmiş altyapısı ile Türkiye’de söz sahibi bir il” dedi.
Bosna Podrinje Kantonu Başbakanı Emir Okoviç, dost ülkelerle işbirliği yapmanın birinci öncelikleri olduğunu anlattı. Bosna Podrinje Kantonu’nun 10 kantondan birisi olduğunu söyleyen Okoviç, “Bölgemiz coğrafi olarak çok önemli bir noktada. Bu anlamda kantonumuz en gelişmiş bölgelerden birisi. Savaşın ardından sanayimiz ve yapılarımız kullanılamaz hale geldi. On yıl içerisinde büyük bir gelişim göstererek yeniden toparlandık ve kantolar arasında en fazla ihracat yapan bölge konumuna yükseldik” diye konuştu.
Askeri , otomotiv, tekstil ve makine olmak üzere stratejik öneme sahip 4 ayrı sanayi bölgesine sahip olduklarını söyleyen Okoviç, “Ülkemizin ihracatında söz sahibi olan bölgemiz ile Türkiye’nin ihracat üssü olan Bursa arasında ticaret köprüleri kurmak istiyoruz. Bu anlamda Bursa’nın tecrübelerinden faydalanarak iki ülke arasındaki ticareti artırmak istiyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.