Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bosna Hersek’ten Yatırım Daveti

Bosna Hersek Federasyonu Ekonomi Odası Başkanı Mirsad Jasarspahic ve beraberindeki heyet Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci’yi ziyaret etti.Bosna...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bosna Hersek Federasyonu Ekonomi Odası Başkanı Mirsad Jasarspahic ve beraberindeki heyet Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci’yi ziyaret etti.
Bosna Hersek’teki yatırım fırsatları hakkında ayrıntılı bilgi veren Jasarspahic, iş birliği olanaklarını ele almak üzere Türk ve Bosnalı iş adamlarını bir araya getirme önerisinde bulundu. Yenilenebilir enerji alanında bir dernek kurduklarını anlatan Jasarspahic, bu derneğin yabancı yatırımları kolaylaştırma konusunda çalışmalar yürüten Ekonomi Bakanlığı’na destek olduğunu kaydetti. Jasarspahic önümüzdeki günlerde Bosna Hersek’teki yatırım sahaları konusunda ATO üyelerini bilgilendireceklerini de sözlerine ekledi.
Bosna Hersek Yabancı Yatırımı Teşvik Ajansı (FIPA- Foreign Investment Promotion Agency) Yatırım Teşvik Bölümü Başkanı Nina Pobric ise Bosna Hersek’te enerjinin yanı sıra turizm ve tekstil alanında da yatırım fırsatları bulunduğunu anlattı. Bosna Hersek’te Kurumlar Vergisi’nin yüzde 10 olduğunu belirtenPobric, Türk şirketlerini ülkesine davet etti.
“ANKARA SAVUNMA SANAYİSİNDE İLERİDE”
ATO Başkanı Salih Bezci, Bosna Hersek’in etkileyici bir manevi atmosfere sahip olduğunu belirterek, ziyaretinden dolayı heyete teşekkür etti. Bosna Hersek’teki yatırım fırsatları ile ilgili bilgileri ATO üyeleriyle paylaşacaklarını söyleyen Bezci, Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Bosnalı iş adamlarına da yardımcı olabileceklerini kaydetti. Ankara’nın savunma sanayisinde ileride olduğunu vurgulayan Bezci, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN ve TAI gibi kuruluşların Ankara’da bulunduğunu bildirdi. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde her türlü ürünün üretiminin yapıldığını anlatanBezci, OSTİM’de her türlü savunma sanayi ve yan sanayi ürünleri üretiliyor. Uçak yap deseniz yaparlar” diye konuştu.
Bezci, Bosna Hersek Federasyonu Ekonomi Odası Başkanı Mirsad Jasarspahic’e ziyaretinin anısına, geleneksel Türk el sanatlarının örneği seramik kaftan hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.