Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borsa İstanbul’un Ramazan ayı performansı

Ramazan ayı boyunca BIST100 endeksinin performansı merak konusu olurken, Nişantaşı Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Öğretim Görevlisi Kutay Gözgör, Borsa İstanbul’un 1988 yılından 2016 yılına kadar 30 Ramazan ayının 20’sini...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Borsa İstanbul’un Ramazan ayı performansı

Ramazan ayı boyunca BIST100 endeksinin performansı merak konusu olurken, Nişantaşı Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Öğretim Görevlisi Kutay Gözgör, Borsa İstanbul’un 1988 yılından 2016 yılına kadar 30 Ramazan ayının 20’sini artış ile tamamlanırken, 10’unu azalış ile tamamladığını ifade etti.

Nişantaşı Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Öğretim Görevlisi Kutay Gözgör, Ramazan ayında öne çıkan bazı sektörlerin yer aldığını ve bu sektörlerin başında gıda ve perakende olduğunu sözlerine ekleyerek, “Borsa’nın 1988 yılından itibaren Ramazan performansına baktığımızda genel anlamda olumlu bir görüntü sergilediğini ifade edebiliriz. Borsa İstanbul, 1988 yılından 2016 yılına kadar 30 Ramazan ayının 20’sini artış ile tamamlanırken 10’unu azalış ile tamamladı. Getiri anlamında zaman zaman ciddi yükselişler olsa da bu yükselişleri veya düşüşleri mevcut yılın durumuna göre açıklamak daha uygun olabilir. Ancak, genel anlamda Ramazan ayını BIST100 endeksi pozitif geçiriyor. Yılbaşından bu yana BIST100 endeksinin hali hazırda yaklaşık yüzde 25 yükseldiğini hatırlamak isteriz. Önemli yükselişler gerçekleştiren BIST100 endeksinin bunu Ramazan ayında da sürdürüp sürdüremediği takip edilecek” diye konuştu.

Gıda ve perakende sektörü ön plana çıkıyor

“Ramazan ayında öne çıkan sektörlerin başında gıda ve perakende geliyor” diyen Kutay Gözgör, “Bu sektör hisselerinde genel anlamda hareketlilik yaşanırken, genel olarak Ramazan ayı öncesinde sektörün hisselerinde hareketlilik başlıyor. Aynı zamanda meşrubat ve içecek hisseleri de ön plana çıkmayı başarabiliyor. Borsa İstanbul’un geçmişe dönük performansı olumlu olsa da 2017 yılının Ramazan ayını performansı mevcut görüntüye göre değerlendirmekte fayda olabilir. Önemli psikolojik seviye olan 100 bin seviyesine yaklaşmış olan BIST100 endeksi yer alıyor. Küresel piyasalar odaklı gelişmelerin yoğun olduğu haziran ayında endeksin performansını belirleyecek önemli gelişmeler yer alıyor” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.