Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bölge turizminin son durumunu değerlendirdiler

Trabzon’da bölge turizminin son durumunun değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi. Darbe girişimine rağmen bazı iptaller olsa da Arap turistlerin Doğu Karadeniz’den vazgeçmediğini belirten TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Hatta...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzon’da bölge turizminin son durumunun değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi. Darbe girişimine rağmen bazı iptaller olsa da Arap turistlerin Doğu Karadeniz’den vazgeçmediğini belirten TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Hatta bazı Arap turistler ‘böyle bir darbe girişimini bir gecede atlatan bir ülkeye güvenimiz tam’ diyerek bölgeden konut alıyorlar” dedi.
Trabzon’da bir otelde düzenlenen toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun yanı sıra, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, Doğu Karadeniz Turizmciler Derneği Başkanı Yusuf Altıntaş, Uzungöl Turizm Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, Trabzon Diş Hekimleri Odası Başkanı Önder Taşan ve turizm acentesi temsilcileri katıldı.
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, turizm sezonu başlar başlamaz önce İstanbul’daki terör eylemi, ardından 15 Temmuz olaylarının meydana geldiğini, ancak bölge turizminin bu iki olayın etkilerini üzerinden çok çabuk atmaya başladığını vurgulayarak, “Böyle iki olayın ardından bazı sıkıntıların olması normaldir. Fakat bölge turizmi bu etkiyi üzerinden çabuk atacağa benziyor. Bazı iptaller olsa da bölgeye Arap turistlerin ilgisi sürüyor. Rezervasyonlar yeniden hareketleniyor. Hatta bazı turizmci arkadaşlarımızın anlattığı bir anekdot, Arapların bölgeye ve ülkeye bakışı açısından da çok önemli. Arap turistler, ‘böyle bir darbe girişimini bir gecede atlatan bir ülkeye güvenimiz tam’ diyerek yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor. Gelecek yıl için yapılacak işler ve alınacak önlemleri görüşmek için toplandık. Aksaklıklar belli. En çok üzerinde durulan konu, çeşitli internet sitelerinden pazarlanan kayıt dışı daireler. Bunların sayısı 400’ü geçiyor. Şehrimizi nasıl daha geniş alana tanıtırız ve daha fazla turisti nasıl getiririz konusunu ele alıyoruz. Turistin rahat etmesi çok önemli. Tanıtım ve turist sayısını artırmak için çalışmalarımız sürecek. Yeterli sayıda tesisimiz ve yatak kapasitemiz var. Şehrimizde çok iyi acentelerimiz doğmaya başladı. Gittikçe büyüyor, uluslararası çalışıyorlar. Trabzon’un turizm merkezi olmasını, uçakların buraya gelmesini istiyorduk bu gerçekleşti. Amacımız daha fazla turist getirmek. Önümüzdeki zaman içinde tanıtımlara hızlıca devam edeceğiz. En büyük handikaplardan biri de THY’nin uyguladığı fiyat politikasıdır. Bu sorunu sayın bakanımıza da ilettik. THY’nin daha iyimser bir fiyat politikası izlemesi ve fiyatlarını özel sektör seviyesine çekmesi halinde sorunumuz kalmayacaktır. Arzumuz daha fazla ve uygun fiyatlı uçak seferi koyulması. Özellikle kış aylarında batılı turistlerin kültür turlarına gelmesi konusunda hazırlıklarımız tamamlandı. Trabzon’un turizmi daha da gelişecek. Arap turistlere yönelik bir memnuniyet anketine başlayacağız. Amacımız hatalarımızı bir daha görmekti. Bunları da paylaşacağız” dedi.
Kaldırım: “Sektör olarak birlikte hareket etmemiz gerekiyor”
Toplantıya katılan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, sektörün birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Bize pazar olan tüm ülkelerde güven tazeleme yönünde çok hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Sektör olarak, acenteler, oteller olarak hızlı hareket etmeliyiz. Yaptığımız paylaşımlarda, konuşmalarda, toplantılarda, sosyal medyada lütfen olumsuzluklardan uzak duralım. Sürekli olumlu sinyaller gönderelim ki iyi bir algı oluşsun. Trabzon olarak gerçekten güvenli bir bölgedeyiz. Bu bölgeyi, doğal güzellikleri ve insan yapısının yanı sıra güvenli buldukları için geliyorlar. İnsanların bir yere giderken kafasını kurcalayan en önemli konu güvenlik. Trabzon da hem dünyanın hem Türkiye’nin en güvenli bölgesi. Bu açıdan vereceğimiz mesajlarımız çok önemli. Körfez pazarında zaten destinasyon olarak 1 numara olduk. Yapacağımız çalışmalarla bunu pekiştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Gürkök: “Bugüne kadar 10 çalışıyorsak, bugün 20 çalışacağız”
TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ise, bu süreci sektör olarak el birliğiyle aşacaklarını ifade ederek, “Türkiye’nin, Karadeniz Bölgesi’nin güvenli olduğu yönünde gelen turistlerle kısa röportajlar yapılıp sosyal medyada yayınlanması için çalışmalar yapılıyor. Yaşanan süreç nedeniyle kamu çalışanlarından dolayı iç turizmde düşüş oldu. Bir duraklama devresinden sonra Körfez ülkelerinden tekrar rezervasyonlar gelmeye başladı. Direkt uçuşlar yapılmaya devam edilmesi, Türkiye’nin hala güvenli ülke olduğunun somut delilidir. Sektör olarak, birlik ve beraberlik içinde, üyelerimizle sivil toplum örgütlerimizle birlikte çalışmalıyız. Herkes üzerine düşen görevi yapacak. Bugüne kadar 10 çalışıyorsak, bugün 20 çalışacağız. Sezon gelmeden turizmciler yatırım yaptılar, otel kiraladılar, transfer araçları satın alarak büyük bir borcun içine girdiler. Ama hiçbir zaman karamsar olmadılar. Bu işin içinden çalışarak kalkacağımızı iddia ediyorum. Bakanlıktan da bazı destek ve teşviklerin çıkacağına inanıyorum. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmayın” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.