Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BMD Başkanı Kariyo: “Kartta daha çok taksit ekonomiye doping etkisi yapar”

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo, BDDK’nın kredi kartı taksit sayısını artırmaya yönelik çalışmasını desteklediklerini belirterek “Bu dönemde tüketimi teşvik edici tedbirlere ihtiyaç vardı. Ekonomiye doping etkisi yapacağı...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo, BDDK’nın kredi kartı taksit sayısını artırmaya yönelik çalışmasını desteklediklerini belirterek “Bu dönemde tüketimi teşvik edici tedbirlere ihtiyaç vardı. Ekonomiye doping etkisi yapacağı gibi, yaşadığımız üzücü olayların ardından normalleşmeyi de hızlandıracaktır” dedi.
Kredi kartı taksit sayısının artırılmasına yönelik düzenlemeyi heyecanla beklediklerini bildiren Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kredi kartı taksit sayısını artırmaya yönelik çalışmasını değerlendirdi. Kariyo, çalışmalara ilişkin “Çok mutlu olduk. Bu dönemde tüketimi teşvik edici tedbirlere ihtiyaç vardı. Ekonomiye doping etkisi yapacağı gibi, yaşadığımız üzücü olayların ardından normalleşmeyi de hızlandıracaktır” dedi.
Kredi kartı kullanımının her aşamada desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Sami Kariyo şöyle devam etti: “Kayıt dışı ekonomi nedeniyle gerçekleşen haksız rekabet, ancak kredi kartlarının yoğun olarak kullanıldığı bir sistemle önlenebilir. Ekonominin kayıt altına alınması ve izlenebilmesi açısından kredi kartları büyük önem taşıyor. Kredi kartı dışındaki nakit alışveriş çoğu zaman pazarlıklara açık bir yapıya sahip oluyor. Nakit sistemde yapılabilecek pazarlıklar veya belgesiz satışa yönelik çaba ve girişimler, kayıt dışılığı ne yazık ki teşvik ediyor. Bu açıdan, kayıt dışının panzehri olan kredi kartlarının yoğun kullanımını teşvik eden her türlü çalışmayı destekliyoruz.
Öte yandan son günlerde yaşadıklarımız düşünüldüğünde, bir dizi tedbirlerin alınması gerekiyordu. Gerek vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması, gerekse kredi borçları ve kredi kartlarına ilişkin düzenleme çalışmaları toplumun hemen her kesimi için moral olacaktır. Türkiye’nin markalarını çatısı altında bulunduran BMD olarak alınan kararlar nedeniyle çok mutlu olduk. Bu dönemde tüketimi teşvik edici tedbirlere ihtiyaç vardı. Bu kararlar ekonomiye doping etkisi yapacağı gibi, normalleşmeyi de hızlandıracaktır”.
Sami Kariyo, kredi kartı kullanımının en yüksek olduğu perakende sektörünün çatı örgütü olarak talep edilmesi halinde önerilerini ilgililerle paylaşabileceklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.