Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitlis şeker pancarı üretiminde Çukurova'ya rakip oldu

Bitlis, şeker pancarı üretiminde Türkiye’nin en büyük pancar üreticisi konumundaki Çukurova bölgesine rakip oldu. 900 ailenin şeker pancarı üretimiyle ilgilendiği ilde bu yıl 165 bin ton pancar üretimi gerçekleştirildi.Gıda,Tarım ve Hayvancılık...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bitlis şeker pancarı üretiminde Çukurova'ya rakip oldu
Bitlis, şeker pancarı üretiminde Türkiye’nin en büyük pancar üreticisi konumundaki Çukurova bölgesine rakip oldu. 900 ailenin şeker pancarı üretimiyle ilgilendiği ilde bu yıl 165 bin ton pancar üretimi gerçekleştirildi.

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kırsal kalkınma yatırımları çerçevesinde çiftçilere yapılan makine-ekipman ve sulama desteği sayesinde elde edilen yüksek verim üreticinin yüzünü güldürdü. Bitlis’in Güroymak, Tatvan ve Ahlat ilçelerinde ekilen şeker pancarları el değmeden makinelerle sökülerek işlenmek üzere Van’ın Erciş ilçesinde bulunan şeker pancarı fabrikasına gönderiliyor.

İl genelinde 20 köyde 900 çiftçinin şeker pancarı üretimi yaptığını belirten Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, “Özellikle Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçelerimizde 20 köyde yaklaşık 900 çiftçi ailesiyle şeker pancarı tarımı yapılmaktadır. Bu şeker pancarı sektörüne özellikle gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığımız tarafından ilimizde şekerpancarı söküm makineleri ve şeker pancarı alanlarında verilen sulama destekleriyle bu sene 165 bin ton civarında bir verim gerçekleşti.” dedi.

Bu yıl herhangi bir don yaşanmadan çiftçilerin hasat yaptığını kaydeden Korkmaz, “Tarımsal anlamda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması da çiftçilerimiz açısından son derece sevindirici olmuştur.” diye konuştu.

Tatvan’ın Kıyıdüzü köyünde hasat yapan çitçilerden Hakim Uğraş ise bu yılki hasadın son derece verimli olduğunu söyledi.

Hava şartları nedeniyle bu yılki hasadın erken başladığına vurgu yapan Uğraş, “ Havalar gün geçtikçe iyice soğuyor ve buna bağlı olarak don yaşanmaya başlayacak olma nedeniyle bu yıl hasada erken başladık. Bu sayede de ekinlerimizi donun olumsuz etkilerinden korumuş olduk.” diye konuştu.

Çiftçi Aydın Uğraş da, nakliyede yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, nakliye konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesini istedi.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.