Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binlerce üniversitelinin beklediği haber açıklandı

KYK burs sonuçları bugün açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Binlerce üniversitelinin beklediği haber açıklandı
KYK burs sonuçları yapılan başvuruların ardından öğrenciler tarafından merakla bekleniyordu. Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvuru sonuçlarını açıkladı. KYK burs başvuru sonuçlarını resmi internet sitesinden sorgulamak için haberimizdeki linkten ilgili adrese ulaşabilirsiniz. 

KYK burs sonuçları Kredi ve Yurtlar Kurumu İnternet sitesi üzerinden açıklandı. Uzun bir süredir KYK burs sonuçları açıklamasını bekleyen öğrenciler, burs kazanıp kazanmadıklarını e-devlet sistemi üzerinden öğrenmeye başladı. İşte KYK burs sonuçları ve öğrenim kredisi konusunda bilinmesi, dikkat edilmesi gerekenler

KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından kendilerine burs çıkmayan öğrenciler, kredi başvurusu yapıp yapmama konusunda düşünmeye başladı. KYK burs sonuçları için uzun süredir bekleyişte olan ve sonuçların açıklanmasının ardından KYK bursları ne zaman yatacak sorularını merak eden öğrenciler, detayları merak ediyor. KYK burs sonuçları ile ilgili merak edilen ve kafaya takılan sorular ise Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun çağrı merkezinden sorgulanıyor. Peki burs çıkmayan öğrenciler öğrenim kredisine nasıl başvuracak? İşte yetkililerin resmi kanallardan açıkladığı detaylı bilgiler

KYK BURS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan önemli açıklama!

Kredi Terörle Mücadele Kanunu kapsamında köyleri boşaltılan öğrencilere sağlanmakta olan burs önceliği 29 Ekim 2016 Tarihinde Yayınlanan 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin YEDİNCİ BÖLÜMÜNDE, Çeşitli ve Son Hükümler Başlığı Altında yer Alan 89. MADDE ile yürürlükten kaldırılmıştır.

2016/2017 eğitim-öğretim dönemi için ilk defa burs/kredi başvurusunda bulunup kurumumuza 3713 sayılı terörle mücadele kanunu kapsamında belge gönderen öğrencilerimizin bu belgeleri, ilgili öncelik kaldırıldığı için kabul edilmemiş; öğrenciler, öncelik durumu olmaksızın değerlendirmeye alınmıştır.

Önemli Uyarı

Söz konusu KHK’nın 90. MADDESİ uyarınca hâlihazırda Terörle Mücadele Kanunu kapsamında öncelikli olarak burs almakta olan öğrencilerin burs ödemeleri, mevzuat hükümlerine göre normal eğitim süreleri bitinceye kadar devam edecektir. Bu öğrencilerimizin ayrıca herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

KYK burs sonuçları Lisans ve Ön Lisans seviyesinde eğitime başlayan tüm öğrenciler tarafından en çok konuşulan konulardan birisi oldu. Üniversite eğitimleri boyunca bazı ihtiyaçlara sahip olacak olan öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sadece belirli sayıdaki öğrenciye tahsis edilen KYK burs sonuçlarını merak etti. Son zamanların en popüler konusu hakkında duyuruda bulunan yetkililer. KYK burs başvuru sonuçları açıklamasının diğer kurumlardan gelecek bilgilere göre en kısa sürede açıklanacağını aktardı. İşte konuyla ilgili detaylı bilgiler

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, YÖK ile ortak yürüttükleri çalışmanın sonlara yaklaştığı, bu sürecin noktalanmasının hemen ardından sonuçların geciktirilmeden öğrencilere duyurulacağı bilgisini aktardı. Bu konuya ilaveten duyuruda bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkilileri, öğrencilerin burs ücretlerini kısa sürede alabilmesi için e-devlet üzerinden açılacak taahhütname onayını hızlıca tamamlamaları gerektiğini ifade etti.

E-DEVLET ÜZERİNDEN TAAHÜTNAME NASIL ONAYLATILIR?
Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yaptığı duyuruda, sonuçların hemen ardından aynı ekranda yer alacak olan taahhütname ibaresinin es geçilmemesini dile getirdi. Yine aynı sayfada öğrencilerin hangi işlemleri yapması gerektiğinin de duyurulacağı bilgiler arasında yer alıyor. Bu işlemlerin tamamı öğrencilerin e-devlet şifresi üzerinden yapılabilecek.

BURS ÇIKMAYAN ÖĞRENCİLER KREDİ ALMAK İSTEMİYORSA NE YAPMALI?
Burs almak için başvurdukları Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan herhangi bir sonuç alamayan öğrenciler, kredi alma konusunda tereddüte düşerse herhangi bir işlem yapması gerekmeyecek. Kendisine burs çıkmayan öğrenciler, kredi alsalar dahi gelecek yıl yine burs başvurusunda bulunabilecekler. Bu şekilde bir sonraki yıl burs hakkı kazanan öğrenciler, koşullar dahilinde üniversite yaşamlarının sonuna kadar burs almaya devam edecekler.

BU YIL BURS BEDELLERİNİN 400 TL OLMASI BEKLENİYOR

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından müjde olarak verilen 2016 burs ve kredi ücretleri, bu yıl 400 olarak verilecek. Normalde her yıl 40 TL gibi bir artış gösteren burs ve kredi ücretleri, bu yıl 80 TL gibi bir artış gösterecek. Bu şekilde 400 TL olarak yatırılacak kredi ve burs ücretleri sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin hesaplarına yatırılacak.

KYK'DAN BARINMA VE BESLENME YARDIMI
KYK yurtlarında barınan öğrenciler ile Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve kamu yararına çalışan derneklere ait yükseköğrenim yurtlarında barınan öğrencilere beslenme ve barınma yardımı yapılabilecek.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında barınan öğrenciler ile Bakanlar kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve kamu yararına çalışan derneklere ait yükseköğrenim yurtlarında barınan öğrencilere beslenme ve barınma yardımı yapılabilecek. Bu yardım, bir öğretim yılında 9 ayı geçemeyecek. Arazisi özel mülkiyette bulunan serbest bölgelerde, işletici şirketlerin yatırımlara tahsis edilmek üzere ellerinde tuttukları araziye ilişkin vergi yükü azaltılacak.
İhracata yönelik taşıma işlerinde KDV istisnasına sahip olan yurt içindeki ihracatçılara göre dezavantajlı durumda bulunan serbest bölge kullanıcılarının durumları iyileştirilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.