Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binalarda İzobims Dönemi

Isparta Belediyesi’ne bağlı BİMS Yapı Elemanları San. Tic. A.Ş. (ISBAŞ), yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Klasik bimsblok yerine üretilen ısı ve ses yalıtımı daha güçlü ve daha hafif izobims, 2016 yılının ilk çeyreğinde piyasada...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2015 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2015 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Isparta Belediyesi’ne bağlı BİMS Yapı Elemanları San. Tic. A.Ş. (ISBAŞ), yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Klasik bimsblok yerine üretilen ısı ve ses yalıtımı daha güçlü ve daha hafif izobims, 2016 yılının ilk çeyreğinde piyasada olacak. Pomza kaynaklı üretilen iç cephe sıvası ise saten alçı kullanımını ortadan kaldırıyor.
ISBAŞ Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan, inşaat sektöründe kullanılan hammaddesi pomza olan klasik bimsblok yerine izobims veya termobims olarak adlandırdıkları yeni ürünü piyasaya sunmaya hazırlandıklarını söyledi. İzobimsin klasik bimsten daha fazla ve dar gözeneğe sahip olduğunu belirten Gürakan, “Bu sayede bimsblokun ısı ve yalıtım değeri ciddi oranda artıyor. Yine üretimini planlandığımız klasik kaba sıva çeşitleriyle birlikte artık mantolamaya gerek kalmayacak. 20 yıldır ürettiğimiz üç gözenekli bims, izobimsin kullanılmasıyla artık tarih olacak. Isparta pomzasının kalitesinden dolayı yeni ürün hem daha hafif olacak hem de ısı ve ses yalıtımında bize en iyiyi verecek” diye konuştu.
POMZA ESASLI SIVA ÜRETİMİ
ISBAŞ Fabrikası Ar-Ge laboratuarlarında bimsbloka çok uygun sağlam bir fayans yapıştırıcı üretmeyi başardıklarını ve bu ürünü de gelecek yıl sektöre kazandıracaklarını aktaran Gürakan, aynı zamanda kaba sıva üretimi de yapacaklarını söyledi. İçerisinde hiçbir kimyasal madde bulunmayan kaba sıvayı bimsblok üzerine uyguladıklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını dile getiren Gürakan, kaba sıvanın üzerine atılacak ince sıvanın da geçirgenliği en az seviyeye indirmesiyle sağlıklı bir ürüne kavuşulacağını belirtti. Yine pomza esaslı en az alçı kadar kaliteli su geçirmeyen, kimyasal ürün barındırmayan iç cephe sıvası da ürettiklerini anlatan Gürakan, “Tüm bu ürünlerimiz 2016’da piyasaya sunulacak” dedi.
GÜNLÜK 90 BİN BİMS ÜRETİYOR
Fabrikanın üretiminin şuanda günlük 75 bin bimsblok olduğunu söyleyen Gürakan, “Fabrika tam otomasyonla çalışıyor. İşlerin büyük kısmını robotlar yapıyor. Önümüzdeki ay bimsblok üretimini 90 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Alanya’dan başlayarak Batı Akdeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgesi’nin bir bölümüne bimsblok gönderiyoruz” diye konuştu.
FABRİKA SAHASI GENİŞLİYOR
ISBAŞ’A yurt dışından ham pomza talepleri geldiğini belirten Genel Müdür Gürakan, “Zaten ruhsatını aldığımız maden sahasını genişletmek için çalışma başlattık. Bunlar fabrikamızın yakınındaki alanlar. 25 hektar gibi bir alanı daha maden sahamıza katmak istiyoruz. Bizden yurt içinden ve yurt dışından firmalar ham pomza istiyor. Onların taleplerine cevap verebilmek için bu çalışmayı yapmalıyız. İhracata yönelik çalışmalarımız da var. Almanya’dan bir firma 0,3-0,4 kalınlığında ham pomza talep ediyor. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bize tarım alanlarında kullanacaklarını söylediler” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.