Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bimeks’e JCR’dan pozitif not

Japonya Merkezli Kredi Derecelendirme Kuruluşu Jcr Eurasia, Bimeks’in Uzun Vadeli Ulusal Not Görünümünü Durağan’dan Pozitif’e Yükseltti.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bimeks’e JCR’dan pozitif not
Japonya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia, Bimeks’in Uzun Vadeli Ulusal Not görünümünü Durağan’dan Pozitif’e yükseltti.
Bimeks’i yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendiren JCR; A- olan Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu, A-1 olan Kısa Vadeli Ulusal Notu’nu ve BBB- olan Uzun Vadeli Uluslararası Notu’nu teyit etti ve Desteklenme Notu’nu ise bir kademe artırarak 2’ye yükseltti.
Japonya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia, teknoloji perakende şirketi Bimeks’in“yüksek düzeyde yatırım yapılabilir” kategorisindeki notunu teyit ederken uzun vadeli görünümünü de Durağan’dan Pozitif’e yükseltti.
JCR kredi notunu teyit etme sebepleri olarak şunları belirledi;
“Geliştirilen ilave satış kanallarının web tabanlı satışları desteklemesi. Şirket varlıklarının daha yüksek düzeyde satış geliri üretme potansiyeline sahip olması. Ürün kategorileri içerisinde artan payıyla yüksek kâr marjlı büyük ve küçük ev aletleri ürünlerinin eklenmesiyle genişleyen ürün yelpazesi. Özgün Franchise modelinin avantajlarıyla çok daha geniş bir coğrafyaya yayılan ve genişleyen mağaza ağının ticari işbirliklerine yükselen oranlarda imkân tanıması. Risk yönetim uygulamalarında atılan adımların devam ettirilmesi”
JCR, not görünümünün Pozitif’e yükseltilmesini temel etkeni olarak ise; şirket yönetimince yakın zamanda kamuya duyurulan ve fonlama yapısı ile net işletme sermayesi düzeyini oldukça iyileştirmesi beklenen yurtdışı kaynaklı uzun vadeli borçlanma imkânını belirtti.
Bimeks 59 şehirde 140 mağaza ile faaliyet gösteriyor. Şirket Temmuz ayı içinde Biga/Çanakkale, Keşan/Edirne ve Zonguldak mağazalarını açacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.