Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilişim Kurultayı’nda ‘sayısal tek pazar’ masaya yatırılacak

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Ulusal Bilişim Kurultayı, bu sene CITEX 2014 Ankara Bilişim Fuarı ile 6-9 Kasım 2014 tarihlerinde Ankara Ticaret Odası Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda (Congresium) yapılacak. Kurultayda Türkiye’nin 2023...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilişim Kurultayı’nda ‘sayısal tek pazar’ masaya yatırılacak
Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Ulusal Bilişim Kurultayı, bu sene CITEX 2014 Ankara Bilişim Fuarı ile 6-9 Kasım 2014 tarihlerinde Ankara Ticaret Odası Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda (Congresium) yapılacak. Kurultayda Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalamasında bilişimin önemi, ayrıca Avrupa Birliği (AB) Sayısal Gündem 2020 programına uyum konusu ele alınacak. Program ile ortak ekonomi, uygulama ve hukuka dayalı ‘sayısal tek pazar’ın inşa edilmesi amaçlanıyor.

6 Kasım’da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan açacağı Ulusal Bilişim Kurultayı ve CITEX 2014’e 7 Kasım’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katılacak.

TBD Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Menteş, dernek olarak 2 senedir AB kapsamında yürütülen Sayısal Gündem 2020 çalışmasının içeriğini Türkiye’de zenginleştirmek için çabaladıklarını belirtti. Sayısal tek pazarda Türkiye’nin de yer alması gerektiğini vurgulayan Menteş, şunları ifade etti:

“Avrupa’nın giderek yaşlanan nüfusu Sayısal Gündem 2020 hedeflerinin gerçeğe dönüşmesinin önünde bir risk oluşturuyor. Teknolojiyi tetikleyerek dünyayla rekabet etmek isteyen ve ekonomisini yeniden canlandırmayı amaçlayan Avrupa, bunun için ihtiyaç duyduğu niteliklerle zenginleştirilecek iş gücünü bulmakta zorlanıyor. Türkiye’nin bölgede yatırım için tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biri bu. Türkiye, yarısından fazlası 29 yaşın altında olan dinamik nüfusuyla istenen nitelikte iş gücünü ortaya koyabilmek için büyük bir potansiyele sahip. Bu nedenle TBD olarak Sayısal Gündem 2020 programının Türkiye’de bir an önce anlaşılması ve uygulanması gerektiğine inanıyoruz. Geçtiğimiz yıl bu amaçla 650 uzmandan oluşan 40 farklı uzmanlık grubu oluşturduk. Bu gruplar ilk çalıştaylarını Bilişim 2014’te gerçekleştirecek.Söylemin ötesine geçerek ikna, müzakere, izleme, yazılı takip süreçlerini hayata geçirecek.”

Türkiye’nin 2023 hedefi olan dünyanın ilk 10 ekonomisine girebilmesi için yüzde 6,5 üzerinde büyüme yakalaması gerektiğini savunan Menteş, “Dünyada bu hızda büyüme yakalayabilenlerin hepsi bilişim teknolojilerini önceliklendiren ülkeler. Ekonomik ve toplumsal refaha ancak bilişim sayesine ulaşabiliriz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.