Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilgisayar Oyunları Karakterleri Fuarda

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, oyunun yazılımcılar arasında önemli bir ekonomik faaliyet olduğunu söyleyerek, "Dünyada 100 milyon dolarlık bir pazardan bahsediyoruz" dedi.ATO Congresium’da düzenlenen ’Game Show- Oyun...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, oyunun yazılımcılar arasında önemli bir ekonomik faaliyet olduğunu söyleyerek, "Dünyada 100 milyon dolarlık bir pazardan bahsediyoruz" dedi.
ATO Congresium’da düzenlenen ’Game Show- Oyun Yazılım ve Donanımları Fuarı’nın açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşma yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, "Şimdi diyeceksiniz ki sanayi odası başkanının oyun fuarında ne işi var. Çok işi var. Özellikle yazılım sanayiden sayılan alanlardan bir tanesi. Yazılım ile sanayi odası üyesi olmak mecburiyetindeler" ifadesini kullandı.
"Yeni bir ufuk yeni bir dünya var önümüzde" diyen Özdebir şunları kaydetti:
"Maalesef benim yaşımda olanlar bu dünyayı kavramakta yetersiz kalıyorlar, bu gelecek sizlerin gençlerin geleceğidir. Oyun aslında son derece önemli bir ekonomik faaliyettir yazılımcılar arasında . Dünyada 100 milyon dolarlık bir pazardan bahsediyoruz. Türkiye’de 300 milyon dolarlık bir pazar olduğu söyleniyor. Iırkımıza ait olduğuna inandığım bir özellik var bildiğimiz şeyleri başka alanlara uyarlayabiliyoruz. Anlama yeteneğimiz, kavrama yeteneğimiz bunlarla ilgili bir şeyler yaratabilme yeteneğimiz çok yüksek. Ben şu anda diyorum ki eğer kod yazmasını bilmiyorsak geleceğin dünyasında yerimiz yok o anlamda ben bu alana ilgi duyarım. Devletin yaptığı araştırmalara göre 6 tane teknoparkıyla Türkiye’de en çok teknoparkın olduğu bir ildeyiz. Bunu sizler yapabilecek kabiliyettesiniz ben sizlere inanıyorum. Bunu hep birlikte elbirliği ile başarmamız lazım."
Açılışın ardından Özdebir stantları gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.