Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bezci: “Dış Politikadaki Gelişmeler Umut Verici”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, hükümetin İsrail ve Rusya ile ilişkileri geliştirmeye yönelik attığı adımlar ile AB ile yeni fasıl açılmasının Türkiye ve bölgesi için umut verici olduğunu belirtti.Bezci,...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, hükümetin İsrail ve Rusya ile ilişkileri geliştirmeye yönelik attığı adımlar ile AB ile yeni fasıl açılmasının Türkiye ve bölgesi için umut verici olduğunu belirtti.
Bezci, yaptığı yazılı açıklamada son günlerde dış politikada yaşanan olumlu gelişmeleri değerlendirdi. İsrail ile imzalanan anlaşmanın Türkiye açısından diplomatik bir başarı olduğunu ifade eden Bezci, “Bu anlaşma, Mavi Marmara ile bozulan Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesini sağlayacak olmasının yanı sıra Filistin için de çok önemlidir. Anlaşma kapsamında konut, hastane, elektrik santrali, su arıtma tesisi ve sanayi bölgesi inşa edilecek ve bölgeye insani yardımlar ulaştırılabilecektir. Filistin’e uygulanan ambargo Türkiye’nin öncülüğünde büyük ölçüde ortadan kalkıyor. Tüm bu yaşananlar Orta Doğu için yepyeni bir süreci başlatmıştır” dedi.
Bezci, İsrail’le anlaşmanın yapıldığı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’e Rusya uçağının düşürülmesine ilişkin duyduğu üzüntüyü yansıtan bir mektup göndermesinin ve ilişkileri geliştirmek konusunda mutabık kalınmasının da çok önemli bir adım olduğunu kaydetti. Dış politikada yaşanan olumlu gelişmeleri iş dünyası olarak memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Bezci, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Uluslararası ilişkilerde sonsuza kadar devam eden dostluk ve düşmanlığın olmadığı, dünya gerçeklerine göre rota değişikliği yapmanın zorunluluğu ortadadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın bölgede ve dünyada dostları artırma, düşmanları azaltma temeline oturan dış politika anlayışı çerçevesinde atılan adımlar ve sağlanan barışçıl gelişmeler Türkiye’nin ekonomik ve sosyal geleceği açısından çok önemlidir. Türkiye, üç kıtaya yayılan geniş bir coğrafyayı etkileme gücüne sahip bir merkez ülkedir ve bu duruma uygun rol üstlenmek durumundadır.”
Bezci, iş dünyası olarak Türkiye’nin dış politikasında meydana gelen barışçıl gelişmelerin ekonomiye olumlu yansımasını beklediklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.