Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEST firması ar-ge'ye 18 milyon lira harcadı

Türk iş dünyasının ar-ge yatırımlarını ölçen "Turkishtime Ar-Ge 250" araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre 18 milyon lira harcayan Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. (BEST), bir önceki yıla göre listede 13 basamak...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BEST firması ar-ge'ye 18 milyon lira harcadı
Türk iş dünyasının ar-ge yatırımlarını ölçen "Turkishtime Ar-Ge 250" araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre 18 milyon lira harcayan Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. (BEST), bir önceki yıla göre listede 13 basamak birden yüklerek 23. sıraya yerleşti. Bir Yırcalı Holding kuruluşu olan BEST, birçok tanınmış firmayı geride bıraktı. Araştırma geliştirmeyi büyüme stratejisinin bir parçası olarak ele alan şirketin, kendi know-how ve teknolojisini üreterek ulusal ve uluslararası arenada rekabet gücünü daha da ileriye taşımayı hedeflediği açıklandı.

BEST A.Ş., 61 mühendis ve teknik elemanın görev aldığı tam zamanlı ar-ge personeliyle 2010 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu şartları yerine getirerek, hem sektöründe hem de bölgesinde ilk ve tek "Ar-Ge Merkezi" belgesi almaya hak kazanmıştı. TÜBİTAK ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekli 10 projeyi başarıyla tamamlayan, dört projeye devam etmekte olan firma, 2014 yılı sonunda devlet destekli proje sayısını 18'e çıkarmayı hedefliyor. Bölgede üniversite-sanayi işbirliği alanında önemli çalışmalar da yapan BEST, Balıkesir Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ile birlikte Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) kapsamında dört projeyi hayata geçirdi. BEST A.Ş. öncülüğündeki bu projeler sayesinde birçok yazılım ve altyapı malzemesi, üniversitelere ar-ge teşvikleri sayesinde aktarıldı. Böylece üniversitelerdeki akademik bilginin sanayiye aktarılması hususunda köprü görevi yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.