Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BESOB Başkanlar Kurulu Bodrum'da toplandı.

Bursa Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği (BESOB), 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunun 21'nci maddesi uyarınca her yıl Eylül ayında yapılması gereken Başkanlar Kurulu toplantısını bu yıl Bodrum'da gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2019 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2019 01:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BESOB Başkanlar Kurulu Bodrum'da toplandı.

Başkanlar Kurulu Divan Başkanlığı'na BESOB Başkanı Arif Tak, Divan ikinci Başkanlığı'na Gürsu Şoförler Odası Başkanı Recep Kaya seçildi. Katip üyeliklere ise; Bursa Kuaförler Odası Başkanı Saliha Geçiçi, İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, Keles Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özcan Yeni seçildiler.

Bodrum'da gerçekleştirilen 2019 yılı Başkanlar Kurulu toplantısına 90 Oda Başkanı, Başkan Vekili ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı Müdürlerinden Abdullah Gül ve Ahmet Aydınlı ile Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal katılım gösterdiler.

BESOB Başkanı Tak, "memleketimizin durumu hepimizi ilgilendiriyor"

Başkanlar Kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Bursa Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, "memleketimizin durumunu gözden geçirmek zorundayız. Memleketimizin durumu herkesi olduğu gibi bizi de ilgilendiriyor. Örneğin bir belediye başkanı başarısız ise, bu hepimizi ilgilendiriyor. Biz bunu ifade etmeyecek miyiz? Bursa'da Türkiye'nin en pahalı su'yu içiliyor. Biz görüş bildirmeyecekmiyiz? Üyelerimizin haklarını korumayacakmıyız? Birçok konu da oda başkanlarımızın ilgi alanlarına göre çeşitli konu başlıkları mutlaka vardır. Ve biz bu konularda elimizden gelen her türlü gayretle ülkemize destek olmaya ve üyelerimizin sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Ancak söz konusu ortak payda da Türkiye ise, memletin durumu ise, bu hepimizi ilgilendiriyor. Ben 2018 yılında terörün kökü kazınacak diye çok umutlanmıştım. Hükümetimizin terör konusunda yaptığı çalışmalar geçmişe kıyasla fazlasıyla başarılı. Keşke bunlar 10-15 yıl önce olsaydı. Yıllar önce Tansu Çiller Başbakan olduğu dönemde cesur bir kadın olarak terörle mücadele konusunda önemli başarılar elde etti. Ancak şuan ki İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun gayretleri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği desteklerle de yerinde başarılar olarak karşımıza çıkıyor. Bugün Türkiye, terörle Dünya'nın heryerinde baş ediyor. Ülkemizin en büyük derdi terördür. Bu beladan kurtulduktan sonra inanıyorum ki, esnaf ve sanatkarlarımızda istediğimiz noktaya ulaşacaktır" diyerek Başkanlar Kurulu toplantısının ana gündeminin Türkiye olduğunu "önceliğimiz Türkiye" sözleri ile ifade etti.

Aktaş, esnafın yanında durdu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a sosyal tesisler adı altında yürütülen ticari alanları kapattığı için teşekkür eden BESOB Başkanı Arif Tak, "esnafımızın yanında tutumlarını sürdürmesini umut ettiğimiz Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, sadece sosyal tesisleri kapatmamıştır. Kendilerine bu anlamlı tutumlarından ötürü teşekkür ediyoruz. Aktaş bu tutum ile aynı zamanda esnafımızın ekmeğine sahip çıkmıştır. Birçok konuda bizlerle istişare çalışmalarını seçim sürecinde yürüten Sayın Aktaş'ın başarılı adımlarını takip etmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki, Sayın Başkanımız çok kısa bir süre içerisinde tüm daire başkanları ve kurmayları ile birlikte BESOB yönetimiyle de kapsamlı bir toplantıya imza atarak esnaf ve sanatkarlarımızın dertlerine derman olacaktır" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.