Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berdimuhamedov: Petrol ve gaz fiyatlarındaki ani düşüş krize neden oldu

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki ani düşüşün dünyada ekonomik krize neden olduğunu söyledi. Türkmenistan ekonomisinin dünya ekonomisinin bir parçası...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berdimuhamedov: Petrol ve gaz fiyatlarındaki ani düşüş krize neden oldu
Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki ani düşüşün dünyada ekonomik krize neden olduğunu söyledi. Türkmenistan ekonomisinin dünya ekonomisinin bir parçası olduğunu belirten Türkmen lider, bu nedenle dünya ekonomisindeki olumlu veya olumsuz süreçlerin kendilerini de etkiledğini belirtti. Berdimuhamedov, kriz nedeniyle ülkesinde bazı ürünlerin ve hizmetlerin fiyatlarını arttırmak ve doların değerini yükseltmek zorunda kaldıklarını kaydetti. Buna rağmen, Ocak 2015 itibariyle memur ve emekli maaşlara, yardım paralarına, öğrenci bursların yüzde 10 oranında zam yaptıklarını kaydeden Berdimuhamedov, bunun da halkın maliyetlerinin belli bir ölçüde karşılanmasına katkı sağladığını ifade etti.
Berdimuhamedov, ilgili yetkililere dünya ekonomisindeki son gelişmeleri detaylı inceleyerek, bundan sonra atılması gereken adımlar konusunda teklifler hazırlama talimatından bulundu. Dünya ekonomisindkei olumsuz sürecin etkilerini azaltma yönünde çaba göstereceklerini belirten Berdimuhamedov, uluslararası ve yurtiçi rezerve sahip olduklarını kaydetti. Hükümet harcamalarının azaltılmasını isteyen Türkmen lider, bu yıl başlaması planlanan inşaat yapıların listesini tekrar gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Türkmenistan'da 2008 yılından sonra ilk defa Ocak 2015 itibariyle dolar yükselişe geçti. Sabit kur politikasının uygulandığı Türkmenistan'da Merkez Bankası 1 doların değerini 2,85 manattan 3,5 manata yükseltmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.