Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berberler Arasındaki Rekabet Savaşa Dönüşüyor

Eskişehir Berberler ve Kuaförler Meslek Odası Başkanı Fethi Özkara, berber ve kuaförler arasındaki haksız fiyat rekabetiyle ilgili sorunların çözülmemesi halinde adeta esnaf birbirini yiyecek hale geleceğini söyledi.Berberler ve kuaförler...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berberler Arasındaki Rekabet Savaşa Dönüşüyor
Eskişehir Berberler ve Kuaförler Meslek Odası Başkanı Fethi Özkara, berber ve kuaförler arasındaki haksız fiyat rekabetiyle ilgili sorunların çözülmemesi halinde adeta esnaf birbirini yiyecek hale geleceğini söyledi.
Berberler ve kuaförler arasında rekabet her geçen gün artarken, fiyat tarifesine uymayan ve standart tarifeyi uygulayan esnaflar arasında gerginlik sürüyor. Yaşanan bu haksız rekabet nedeniyle bir çok berber ve kuaförün mağdur olduğu kentte, Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, berberler ve kuaförlerin fiyat tarifesindeki haksız rekabet ile ilgili sıkıntılarının büyük olduğunu vurguladı. Başkan Özkara, “Camda asılan yazılar ile insanları kandırarak, hareket edilmesi meslektaşların, diğer meslektaşlarına zarar verdiği gözükmektedir. Bu açıdan ciddi anlamda önlem alınması gerekiyor. Fiyat tarifeleri azami hadleri gösterir tanımlamasından kaynaklanıyor. Burada fiyat tarifesinin azami ve asgari fiyatları göstermesi, piyasada oluşan aşırı fiyat farkını önleyecektir. Ancak bunun değişmesi gerektiğiyle ilgili gerekli bakanlığa her türlü yazışmalarımızı yaptık. Eğer bunları düzeltmezler ise, ciddi anlamda esnafın sıkıntıları artacaktır” ifadelerini kullandı.
“ESNAF BİRBİRİNİ YİYECEK HALE GELECEK”
Özkara, kendilerinin esnaflık ve sanatkarlık ticaretini yaptıklarını söyleyerek, “İşte burada bir kargaşa, bir sıkıntı var. Bunun düzelmesiyle ilgili Bakanlıkta çalışmalar var, ama bir an önce olmalı. Yoksa esnaf birbirini yiyecek hale gelecek. Esnaf ayakta durma savaşı verirken, rekabet karşıdan güzel görünüyor. Oysa insanlara rekabet daha çok zarar veriyor, çünkü bir yapılan işi karşıdaki müşteri aynı yapılan işlem olarak görüyor ve fiyatın aynı olmasını istiyor. Oysa hizmetlerde de farklılıklar var, bu farklılıklar sayesinde fiyat değişimleri ortaya çıkıyor. Bunu insana anlatabilecek esnafımız zor durumda çünkü anlatamıyor. Bu yüzden bu farklılığı ortadan kaldırmak için Tarifeler Kanunu’nun düzelmesi gerekiyor, insanlarımızı gerçekten zora sokuyor. Hele camlarına yazı asan 5-10 kardeşimiz yüzünden 550 tane meslektaşımız müşterisi karşısında mağdur duruma düşüyor. Diyoruz ki, Berberler ve Kuaförler Meslek Odalarına ses verilsin. Bunlar çözülürse, esnaf daha güzler yüzlü daha iyi hizmet eder” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.