Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Benzin'de indirim sinyali

Brent petrol fiyatları Çin'de ekonomik yavaşlama ve Libya'da silahlı grupların terminalleri yeniden kullanıma açacağını açıklamasının ardından 104 dolarla son 5 ayın en düşük seviyesine geldi. Dolardaki düşüş ile birlikte cuma günü benzinde indirim bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2014 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Benzin'de indirim sinyali

 

Dünyanın önemli petrol üreticilerinden Libya'da petrol terminallerini kontrol altında tutan silahı grupların terminalleri kullanıma açabileceklerini açıklamalarının ardından petrol fiyatları düşüşe geçti. Libya'da uzlaşmayla sonuçlanan görüşmelerin ardından Brent petrol 103,94 dolara kadar gerileyerek son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Brent petrol bugün de varil başına 104.40 dolar civarında seyrediyor.

 

Libya'da yaşanan gelişmeler Çin'de ekonomik yavaşlamaya dair işaretlerin görülmesiyle birleşince petrolde düşüş hızlandı. Ayrıca Fed'in tahvil alım azaltımına beklenen tempo ile devam etmesi de emtia fiyatlarında düşüşe yol açıyor.

 

CUMA GÜNÜ BENZİN FİYATLARINI ETKİLEYEBİLİR

Öte yandan yarın EPDK'nın benzin fiyatlarıyla ilgili bir açıklama da yapması bekleniyor. Petrol fiyatlarındaki düşüşün yannda birkaç hafta önce 2.20 TL üzerinde seyreden doların 2.13 TL'ye kadar düşmesinin de benzin fiyatlarında düşüşü getirebileceğine dair yorumlar yapılıyor. 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı İstanbul'da litre başına 5 lirada bulunuyor.

BRENT PETROL DAHA DA DÜŞEBİLİR

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan Brent petrol fiyatlarının önümüzdeki dönem daha da düşebileceğini belirtti. Manukyan  Brent ve WTI petrolleri fiyat farkına yönelik açılan yatırım pozisyonlarının kapatılmaya başladığını belirtirken "Bu da spekülatif Brent  pozisyonların azalması demek. Bu durumun sürmesi Brent petrolde 102.80 dolara kadar gerilemeye yol açabilir" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.