Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belt and Road Forumu, Çinli enerji şirketlerine daha fazla destek vermeyi amaçlıyor

Çin’de gerçekleştirilen Uluslararası Enerji Yatırımı ve Finansman İşbirliği Forumunda konuşma yapan Jereh Grup CEO’sı Ian He, Çinli enerji şirketlerinin dışarıya açılabilecek ve üretim kapasitesine yönelik uluslararası işbirliği...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çin’de gerçekleştirilen Uluslararası Enerji Yatırımı ve Finansman İşbirliği Forumunda konuşma yapan Jereh Grup CEO’sı Ian He, Çinli enerji şirketlerinin dışarıya açılabilecek ve üretim kapasitesine yönelik uluslararası işbirliği uygulayacak şekilde kendilerini yeniden konumlandırmaları gerektiğini belirtti.
Forum, Çin Makine ve Elektronik Ürünler İthalatı ve İhracatı Ticaret Odası (CCCME) ve Jereh Grup tarafından düzenlendi. Rusya, BAE, Türkiye, Afganistan ve Mısır’ın da yer aldığı 10’dan fazla ülkenin Çin’deki büyükelçileri ve danışmanları, yatırım fırsatlarını ve Çinli özel şirketlerin yerli projelere daha fazla katılım göstermesine ilişkin desteklerini dile getirdi. Ayrıca, SINOSURE yönetimi tarafından finansal politika desteği ve enerji yatırımı işbirliğine ilişkin zorluklar ele alındı.
Dünya Bankasının Haziran 2016 tarihli raporuna göre küresel ekonomik iyileşme devam etmektedir, ancak istenilen seviyeden daha zayıf düzeyde gerçekleşmektedir. Belt & Road, ihtiyaç duyulan daha fazla yardımla söz konusu seviyeyi sağlayacaktır. Yeni İpekyolu’nda bulunan ülkelerde farklı modeller uygulayarak uluslararası yatırımı destekleyen çok sayıda öncelikli politika bulunmaktadır.
SINOSURE Shandong Şubesi genel müdür yardımcısı Bay Chang şöyle konuştu:
"Finansman engellerinin çözülmesi ve uluslar-ötesi ticaretin ticari işlem masraflarının azaltılması kapsamında şirketlere yardım edebilirler. Örneğin, SINOSURE ve Jereh Grup, dışarıya açılmayı destekleyecek kapsamlı stratejik ortaklık oluşturmuştur."
Çin’deki Türk Büyükelçiliğinin danışmanı Abdurrahman Özlen Savkar da enerji altyapısı ve endüstriyel projelere yönelik daha fazla iki yönlü işbirliğinin desteklenmesi gerektiğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.