Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediyelere 144 ay taksit imkanı

’Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun’ hakkında açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İhtilaflı Primler Daire Başkanı Mürsel Baki, belediyelere alt banttan başlayarak 144 ay taksit imkanı sağladıklarını...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediyelere 144 ay taksit imkanı
’Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun’ hakkında açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İhtilaflı Primler Daire Başkanı Mürsel Baki, belediyelere alt banttan başlayarak 144 ay taksit imkanı sağladıklarını söyledi.
SGK Samsun İl Müdürlüğü ’Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun’ hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; SGK İhtilaflı Primler Daire Başkanı Mürsel Baki, SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, şube müdürleri ve kurum yetkilileri katıldı. Toplantıda; SSK işveren, işsizlik sigortası primi, damga vergisi, ÖTV, Bağ-Kur primleri, emekli kesenekleri, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, GSS primleri, İdari Para Cezaları (İPC), Ek-5, Ek-6 ve 2925 primleri vb. kurum alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı Kanun konuları katılımcılara sunumlarla anlatıldı.
"Darbe ve terör olaylarının, onarılması gereken hasarlar bıraktığı bir gerçektir"
Türkiye’nin ekonomik anlamda büyüdüğü, yerel ve küresel çapta kendinden söz ettiren bir ülke olduğunu söyleyen Daire Başkanı Mürsel Baki, "Ülkemizin son dönemde yaşadığı darbe ve terör olayları ekonomik aktörler üzerinde derin olmayan ancak onarılması gereken hasarlar bıraktığı bir gerçektir. Ekonomik istikrarı tekrar tesis etmek, iş dünyasındaki güven ortamını sağlamak en önemli gündem maddesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaşanan olağanüstü durumlar nedeniyle ekonomi içerisinde yer alan aktörlerin borçlarını yapılandırarak ekonomideki istikrarın kaldığı yerden devam etmesi hükümetimizin en önemli önceliklerinden birisidir. Bu noktada hem işverenlerimize hem de vatandaşlarımıza ödeme kolaylığı sağlaması bakımından 19 Ağustos 2016 tarihinde bazı alacakların yeniden yapılandırmasına ilişkin 6736 sayılı Kanun yürürlüğe konulmuştur" dedi.
"Bozma koşulu söz konusu olmayacaktır"
Kanundaki bazı başlıkları paylaşan Mürsel Baki, "Belediyelerimize, alt banttan başlayarak 144 ay taksit süresi imkanı sağladık. Ancak belediyelerimizin genel bütçe paylarından kesilmek suretiyle bu yapılandırmaya müracaatlarını resen alacağız. Genel bütçe paylarının kesilmesi daha önce yüzde 40 iken bu oran 2016’da bu aran yüzde 0 olarak uygulandı. Ama her anlamda yüzde 50’yi hiçbir şekilde aşamayacak. Eğer belediyenin borcu kalan gelen paylarla karşılanamıyorsa kalan bakiyeyi takip eden ayın sonuna kadar ödeyebilir ve bir bozma koşulu söz konusu olmayacaktır" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.