Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye 100 kadına daha mikro kredi dağıttı

Şanlıurfa Belediyesi tarafından düzenlenen mikro kredi töreninde 100 kadına bin lira dağıtıldı. Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba mikro krediden faydalananların...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye 100 kadına daha mikro kredi dağıttı
Şanlıurfa Belediyesi tarafından düzenlenen mikro kredi töreninde 100 kadına bin lira dağıtıldı.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba mikro krediden faydalananların sayısının bin 700'e ulaştığını söyledi. Şanlıurfa'nın adını kadınlarla Türkiye'ye duyuracaklarını belirten Fakıbaba, güneydoğulu ve Urfalı kadınların neler yapabileceğini artık Türkiye'ye anlatma zamanının geldiğini ifade etti. Başkalarının bir yemekte harcadığı parayla kadınların neler yaptıklarını, aileye ve çocuklarına nasıl katkı sağladıklarını bütün Türkiye’ye anlatacaklarını dile getiren Fakıbaba, “Bizim mikro kredide hedefimiz çok büyüktür. Bu bin 700 kişi benim ailemdir. İlk danışacağım ve müracaat edeceğim kişiler sizlersiniz. Hayatlarında Urfa dışında başka bir ili görmeyen bu kadınlarımız Türkiye'nin belli başlı şehirlerini gezme imkânı buldu. Erkeklerden daha fazla para kazanacağınıza inanıyorum. Bizler hep yanınızda olacağız.” dedi.

Kredi dağıtım törenine katılan kadınlardan 4 çocuk annesi Birgül Kuzu ise yaptığı konuşmada “Eşim işsiz kalınca çok zor günler geçirdik. Komşularımdan cesaret alarak, mikro krediden bin liralık destek aldım. Mahallede küçük bir bakkal dükkânı açtım ve borçlarımızı ödeyince işleri büyütüp, bir market açmayı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.