Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belçika Büyükelçisi: Yatırım için Türkiye’nin en dinamik şehri Manisa

Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau, yatırım yapmak için Türkiye’nin en dinamik şehrinin Manisa olduğunu söyledi. Trenteseau, ülke olarak Manisa ile ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydetti. Büyükelçi Trenteseau ve Lüksemburg...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belçika Büyükelçisi: Yatırım için Türkiye’nin en dinamik şehri Manisa
Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau, yatırım yapmak için Türkiye’nin en dinamik şehrinin Manisa olduğunu söyledi. Trenteseau, ülke olarak Manisa ile ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydetti.

Büyükelçi Trenteseau ve Lüksemburg Büyükelçisi Artlette Conzemius, beraberinde Lüksemburg Ticaret Derneği üyeleri ve Belçika Brüksel Bölgesi ticari ataşesiyle birlikte Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Trenteseau, Belçika’nın Lüksemburg gibi Türkiye'yle de ilişkilerinin iyi olduğunu belirterek, “Manisa’da ticari ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz. Lüksemburg Ticaret Derneği üyeleri de Ege Yağ Fabrikası ile ikili görüşmeler yapacak. Bunun dışında Türkiye’nin en büyük kireç fabrikası olan Soma’daki Belçika merkezli fabrikayı ziyaret edeceğiz.” dedi. Marc Trenteseau, geçen ekim ayında ülkesinin Türkiye hükümetiyle görüştüğünü, iki ülke arasında 6,5 milyon dolarlık ticaret hacmi olduğunu, hedefin bunu 10 milyon dolar çıkarmak olduğunu belirtti.

Büyükelçi Conzemius da yatırım için Manisa’yı tercih etmelerinin en büyük sebebinin, İzmir Çandarlı Limanı'na yakınlığı ve yabancı sermayeye kucak açması olduğunu söyledi. Conzemius, “Bugün yaptığımız görüşmelerden, 2014 yılı içinde mutlaka netice alacağız. İstanbul’da yatırım olanakları çok daraldı. Biz artık ülke olarak Türkiye’de Anadolu aslanı olarak Manisa’yı görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Belçika Başkonsolosluğu Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Sabih Akay ise Belçika nüfusunun yüzde 10’unun her yıl Türkiye’ye turist olarak geldiğini belirterek, “Dünyada hiçbir ülkenin nüfusunun yüzde 10’u Türkiye’ye gelmiyor. Belçika’da yaşayan yaklaşık 1 milyon Türk vatandaşı var. İki ülkenin ilişkileri çok çok iyi. Bu görüşmeler neticesinde daha da iyi olacak.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.