Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEBKA’dan yatırımcılara 50 milyon TL’lik hibe

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2014 yılı Mali Destek Programları kapsamında toplam 50 milyon TL hibe desteği verecek. BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Almira Otel’de düzenlediği basın toplantısında kurumun hibe destek...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BEBKA’dan yatırımcılara 50 milyon TL’lik hibe
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2014 yılı Mali Destek Programları kapsamında toplam 50 milyon TL hibe desteği verecek.

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Almira Otel’de düzenlediği basın toplantısında kurumun hibe destek programı hakkında bilgi verdi. BEBKA’nın 3 yılda 7 başlıkta toplam 747 proje başvurusu aldığını dile getiren Değirmenci, bunun bölge için çok önemli bir rakam olduğunu vurguladı. Buna teknik destek, doğrudan faaliyet desteklerinin de dahil edilmesiyle rakamın bin 100’ü bulduğunu kaydetti.

Projelerden 158 tanesinin başarılı olduğunu ve destek almaya hak kazandığını ifade eden Değirmenci, şu bilgileri verdi: “Bunların da 125’i tamamlandı. 2012 teklif çağrıları kapsamında ise 33 projenin uygulaması devam ediyor. Ön ödemeleri yapıldı, belirli bir noktaya geldi projeler. Bu dönemde 4 bin 500 kişiye proje teklif çağrıları hakkında bilgi sunmuşuz. Bir çoğu da ilçelerde gerçekleştirildi. 3 yılda 2 bin 500 kişiye de proje yazma eğitimi verildi. Bu üç yıllık dönemde toplam 41 milyon TL’lik hibe hayata geçirildi. Bunların bir kısmı halen devam eden projeler. Ve iç finansman dahil, çünkü bizim projelerde kar amacı gütmeyen kuruluşlarda yüzde 75, kar amacı güden kuruluşlarda ise yüzde 50 ajansın projelere katkısı, diğerini kurum kendisi karşılıyor, dolayısıyla yaklaşık 69 milyon liranın üzerinde bir yatırım ajans projeleri kapsamında bölgede gerçekleşmiş oldu.”

2014 YILINDA 50 MİLYONLUK HİBE VERİLECEK

Bu yıl 2013 ve 2014 bütçelerini birleştirerek 2014 yılı teklif çağrıları adı altında toplam 50 milyon liralık hibe programını ilan ettiklerini hatırlatan Değirmenci, şöyle konuştu: “Burada 5 başlık var. Bunlar, toplam 10 milyon bütçeli Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Alt yapı, toplam 11 milyon bütçeli Kırsalda Ekonomik Gelişim, 10 milyon bütçeli İşbirliği ve Gelişim, 9 milyon bütçeli Çevreye Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı ve KOBİ’lere yönelik Çevre Dostu Üretim teklif ağrısı toplam 10 milyon olmak üzere toplam 50 milyonluk hibe programını ilan ettik. Çevre Dostu Üretim KOBİ’lere yönelik, diğerleri ise kar amacı gütmeyen kuruluş dediğimiz, kamu kurumları, belediyeler, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, OSB’ler ve kooperatifler. Bu dört başlığa bu kurumların hepsi başvurabiliyor.”

KOBİ’LERE 400 BİN LİRAYA KADAR DESTEK

Hibe programı başlıklarının farklı miktarlarda destek vurgulayan Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Alt yapıda en fazla 1,5 milyon liraya kadar hibe desteği verebiliyoruz. Kırsalda Ekonomik Gelişim 1 milyon liraya kadar, İşbirliği ve Gelişim programında 1,5 milyon liraya kadar, Çevre Küçük Ölçekli Altyapı’da da 1,5 milyon liraya kadar hibe verebileceğiz. KOBİ’ler için de 200 bin ile 400 bin lira arasında hibe verebiliyoruz. Bu rakam, bizim AB uyum kriterleri kapsamında KOBİ’lere verilebilecek üst limit. Yani daha fazla destek verdiğiniz zaman AB uyum kriterleri ile sorun yaşıyoruz. Rekabetin korunmasıyla ilgili bir çok ajans bunu aşmıyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.