Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEBKA Turizmin Paydaşlarını Buluşturdu

Bursa Valiliği koordinasyonunda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile turizmde sürdürülebilirliğin sağlanması ve Bursa'nın uluslararası bir cazibe merkezi olması amacıyla yürütülen "Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi" çalışması kapsamında Odak Grup Toplantıları devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2020 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2020 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BEBKA Turizmin Paydaşlarını Buluşturdu

Geçtiğimiz günlerde "Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi" çalışmasında, turizmin önemli paydaşları olan turizm seyahat acentaları ve rehberler, otel ve restoran yetkilileri, tarih, kültür ve sağlık turizmi ile termal turizm temsilcileri ile dört ayrı odak grup toplantısı düzenleyen BEBKA, odak grup toplantılarını pazarlama ve PR, Tarihi Çarşı Pazarlar ve AVM’ler ile Eko-turizm temsilcileriyle sürdürdü.

Odak grup toplantısında konuşan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, “Bursa’nın turizmden aldığı payı daha da yukarı taşımak istiyoruz. Artık şehirlerin markalaştığını ve yarıştığını biliyoruz. Bunu başarabilmek için tüm paydaşların katılımı çok önemli. Bu yüzden, turizmin önemli paydaşlarıyla odak grup toplantıları düzenliyoruz. Bunun yanı sıra, karar verici mercide olanlarla, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, geçmiş dönem milletvekilleriyle de birebir görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaların Bursa için bir fayda üretmesini bekliyoruz. Verilen katkılardan dolayı tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bursa Turizm Tanıtım ve Marka Stratejisi Odak Grup Toplantısına katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı ve Bursa Turizm ve Tanıtma Birliği Müdürü Ahmet Bayhan da, “Şehrimizin turizmini geliştirmek amacıyla Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Turizm Tanıtma Birliği ve BEBKA işbirliğinde bir süreç yürütülüyor. Bursa turizmde nerede, turizmle alakalı nasıl yol almalı, bu konudaki güçlü ve zayıf yönleri nelerdir, sürdürülebilir projelerle Bursa turizmi hangi noktaya gelebilir ve hangi odak noktalarına yönelmelidir üzerine bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından “I Mean It” firması Türkiye Temsilcisi Nazlı Kayı, yürütülen çalışma ve yol haritası hakkında bilgi verdi. Bursa algısı üzerine yapılan araştırmalar konusunda yapılan sunumun ardından katılımcıların görüşleri dinlendi.

Toplantılarda katılımcılardan Bursa turizminin güçlü ve zayıf yönleri, turistlerin Bursa’ya neden geldiği ve Bursa’daki turizm destinasyonları hakkında fikirleri alınarak, şehrin turizmdeki payının artması için neler yapılabileceği hakkında görüşleri soruldu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.