Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram alışverişi öncesi tüketicileri bekleyen tehlikeler

Bayram alışverişi öncesi Bursa Tüketiciler Derneği, vatandaşı, ucuzluk adına sağlıklarını riske etmemesi gerektiği konusunda uyardı.Bursa Tüketiciler Derneği, bayram alışverişi öncesi tüketicilere alışverişte neler yapması konusunda...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayram alışverişi öncesi Bursa Tüketiciler Derneği, vatandaşı, ucuzluk adına sağlıklarını riske etmemesi gerektiği konusunda uyardı.
Bursa Tüketiciler Derneği, bayram alışverişi öncesi tüketicilere alışverişte neler yapması konusunda uyarılarda bulundu. Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, “Bayrama sayılı günler kaldı. Tüketicilerimiz bayram ihtiyaçlarını karşılamak üzere tatlı bir telaşın içindeler. Milletçe şimdiden bayram heyecanını yaşıyoruz. Alıveriş hazırlıkları çoktan başladı. İlk önceliğimiz, çok acil ve zorunlu olmadıkça krediye ve kredi kartına dayalı olmayan bir bütçe yapmak olmalıdır. Borçla bayram kutlanmamalıdır. Bir ihtiyaç listesi yapılmalı ve öncelik sırasına göre alışveriş yapılmalı, bütçe aşılmamalıdır. Piyasa araştırmasını yaptıktan sonra alıma karar vermelidir. Alışverişler sabah saatlerinde yapılmalı, iftara yakın saatlere bırakılmamalıdır. Zamanın dar olması nedeniyle internet alışverişlerine ağırlık verilmemeli, beklenmedik sürprizlerle karşılanmamalıdır” dedi.
Tüketici, paket tur sözleşmeleri için mutlaka bilgilendirme broşürünü alması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Yurt dışı seyahatler için sigorta konusunu tartışmalıdır. Kendi araçlarıyla seyahat eden tüketicilerimiz uykusuz yola çıkmamalı, can güvenliği açısından trafik kurallarına mutlaka uymalıdır.
Tüketici, tatlı, şekerleme ve kolonya gibi ürünlerin seçiminde çok dikkatli olmalı ve merdivenaltı ürünlerden uzak durmalıdır. Ucuzluk adına sağlığını riske etmemelidir. Gıda ürünlerinde, Tarım Bakanlığı denetiminden geçen ürünler tercih edilmeli, ürünlerin son kullanma tarihlerine bakılmalıdır. Dayanıklı tüketim ürünlerinde CE, TSE ve TSEK işaretli ürünler tercih edilmelidir. Özellikle satış sonrası servis hizmetleri olan ürünleri tercihimiz olmalıdır. Kaliteli mal seçimlerinde “yerli malı” tercih edilmelidir. Yerli malı memleket malıdır. Kaliteli mal üreten üreticilerimizi desteklemeli, ülke ekonomisinde sorumluluk almalıyız. Çocuk Giysileri ve oyuncaklarında son derece seçici olmalıyız. Boya veren ürünler almamalıyız. Riskli plastik oyuncaklardan ve Uzakdoğu menşeli ürünlerden uzak durmalıyız. Tüm alışverişlerimizde fiş ve fatura almalıyız. Anlaşmazlık durumlarında, hak aramada bu belgelere ihtiyacımız olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Bayram öncesi yetkili kurumlar tarafından piyasa gözetim ve denetiminin etkin bir şekilde yapılmasını ve tüketicinin sağlık ve güvenliğinin korunması en acil talebimizdir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.