Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayer Gebze Fabrikası 50. Yılını Kutladı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Bayer Fabrikası, tarım ürünleri üretimine başlamasının 50. yılını kutladı.Yaşam Bilimleri şirketi Bayer Gebze Fabrikası, Gebze’de tarım ürünlerinin üretimine başlamasının 50.yılını Bayer Türk...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Bayer Fabrikası, tarım ürünleri üretimine başlamasının 50. yılını kutladı.
Yaşam Bilimleri şirketi Bayer Gebze Fabrikası, Gebze’de tarım ürünlerinin üretimine başlamasının 50.yılını Bayer Türk CEO’su Hubert Braun’un katılımıyla kutladı. Bayer Gebze fabrikasında düzenlenen programa Bayer Türk CEO’su Hubert Braun’ın yanı sıra fabrika yetkilileri ve davetliler katıldı.
“GEBZE’DE 500’E YAKIN FARKLI ÜRÜN ÜRETİYORUZ”
Bayer Gebze Fabrikasının tarım ürünlerinin üretimine başlamasının 50. yılının kutlamasında sunum yapan Bayer Türk CEO’su Hubert Braun, “Bayer’in Türkiye’deki geçmişi 1954 yılına dayanıyor. Gebze fabrikamız ise tarım ürünleri üretimine 1966 yılında başladı. Tam 50 yıldır, Türkiye’de tarım ürünleri tesisi bulunan tek çokuluslu şirketiz. 1980’lerin sonundan bu yana Gebze fabrikamız, bitki koruma ve çevre sağlığı ürünleri alanında bölgesel üretim üssü durumuna geldi. Hâlihazırda Gebze’de 500’e yakın farklı ürün üretiyoruz ve bu ürünleri sadece Türkiye pazarına sunmuyor aynı zamanda 40’tan fazla ülkeye ihraç ediyoruz” dedi.
“GEÇTİĞİMİZ BİR KAÇ YILDA GEBZE FABRİKAMIZA YAKLAŞIK 10 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTIK”
2013 yılından bu yana Gebze’deki üretimin neredeyse iki katına çıktığını belirten Hubert Braun, “Geçtiğimiz bir kaç yılda Gebze fabrikamıza yaklaşık 10 Milyon TL’lik yatırım yaptık. Yatırımlarımızın karşılığını aldık ve 2015 yılında toplam ağırlığı 5 bin tonu aşkın 13 milyon birimlik üretimle tarihimizde bir rekora imza attık ki bu rakam 2013 yılıyla karşılaştırıldığında yüzde 85 artış anlamına geliyor” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’DE TOPLAM EKİLEBİLİR ALAN 38 MİLYON HEKTAR”
Türkiye’nin bulunduğu tarım bölgesindeki öneminin arttığına vurgu yapan Braun, “Hızla artan nüfus temel bir zorluğu da beraberinde getiriyor. Bu zorluk, 2020 yılına kadar nüfusunun yaklaşık 320 milyona ulaşması beklenen ve Türkiye’nin tarım hinterland’ında yer alan Avrupa, Afrika ve Asya’nın doğusunda yeterli gıda temini. Türkiye bölgesindeki ana tedarikçi olma potansiyeline sahip ancak tarımsal üretimin önemli ölçüde artması gerekiyor. Türkiye’de toplam ekilebilir alan 38 milyon hektar ve bu, Fransa gibi büyük tarım ülkelerine yakın bir rakam. Oysaki Fransa’nın üretimi Türkiye’nin iki katı. Türkiye’nin bazı bölgelerinde verimi artırmak için çok büyük fırsatlar var. Biz de bu fırsatları, ürün ve hizmetlerimizin yanı sıra Türkiye genelinde çiftçiler için düzenlediğimiz eğitici etkinlikler ve Antalya’daki geliştirme faaliyetlerimiz ile desteklemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen program yapılan sunumun ardından Fabrika Müdürü Salih Sinoğlu’nun yönlendirmesiyle fabrika gezildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.