Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bavyera süt sektörü çalışanları yüzde 6,7 zam aldı

Bavyera eyaletinde süt ve süt ürünleri sektöründe aylardır devam eden zam tartışmaları nihayet tatlıya bağlandı. Gıda, Tad ve Misafirhane (NGG) sendikasının yaptığı açıklamaya göre sektörde istihdam edilen toplam 14 bin kişinin maaşına...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bavyera eyaletinde süt ve süt ürünleri sektöründe aylardır devam eden zam tartışmaları nihayet tatlıya bağlandı. Gıda, Tad ve Misafirhane (NGG) sendikasının yaptığı açıklamaya göre sektörde istihdam edilen toplam 14 bin kişinin maaşına yüzde 6,7 zam yapılacak. Zammın yüzde 3,5'i bu yıl içinde ve yüzde 3,2'si 2014 yılında yapılacak.

Yapılan görüşmelerin ardından sektörde meslek eğitimi yapan gençlere de iyi bir haber geldi. Buna göre meslek eğitimini bitiren geçler en az 24 ay istihdam edilecek. 17 protesto eylemi ve iki sonuçsuz zam görüşmeleriyle oldukça zor bir süreç yaşandığını belirten NGG yetkilileri, uzlaşma olmaması halinde yeni grevler yapılacağını belirtti. Sendikanın verilerine göre 80 firmanın üretim yaptığı Bavyera süt ve süt ürünleri sektörünün yıllık cirosu 10 milyar Euro.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.