Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkonsolostan Kardelen’e tam not

Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morina, Kardelen, Yaylacık ve Cardelion markaları ile Bursa’nın meşhur ürünü kestane şekerini sofralara taşıyan İlka Şekerleme’yi ziyaret etti. Tesislere hayran kalan Morina, firmayı Kosava’ya...

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2017 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2017 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkonsolostan Kardelen’e tam not

Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morina, Kardelen, Yaylacık ve Cardelion markaları ile Bursa’nın meşhur ürünü kestane şekerini sofralara taşıyan İlka Şekerleme’yi ziyaret etti. Tesislere hayran kalan Morina, firmayı Kosava’ya yatırım yapmaya davet etti.

Kestane şekeri üretiminde çeyrek asrı geride bırakan ve iç pazarın yanı sıra yurtdışı pazarlarında da Cardelion markasıyla tanınmaya başlayan İlka Şekerleme, Balkanlar’ın en genç ülkesi Kosova’nın İstanbul Başkonsolossu Rrahim Modina’yı ağırladı. Rumelisiad Yönetim Kurulu üyesi Halil Bedzeti’nin de eşlik ettiği ziyarette fabrikayı gezerek kestanenin, kestane şekerine dönüş sürecini yakından gören Morina, tesislere tam not verdi. Morina, 25 yılık deneyime sahip İlka Şekerleme’nin, modern tesislerinin takdire şayan olduğunu ifade ederek, Kardelen’i Kosova’ya yatırım yapmaya çağırdı.

Ziyarette başkonsolosa firmanın Türkiye ve yurtdışındaki durumu ve geleceğe dönük hedefleri konusunda bilgi veren İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, Türkiye genelinde 18 satış mağazaları ve birçok satış noktaları bulunduğunu, ayrıca Avrupa ve Ortadoğu’da Cardelion markası adı altında kestane şekerini sofralara sunduklarını ifade etti. Morina’yı tesislerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Akgün, "Özel bir ürün imal ediyoruz. Bursa’mızın kültürel mirasını yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilerimize tanıtıyoruz. Kestanenin nasıl şekerlemeye dönüştüğünü aktarıyoruz. Tercih edilen ve güven duyulan firma olmak bizim için onur kaynağı" dedi.

İlka Şekerleme Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir ise, misafirlere firmanın yurt içi ve dışı pazarlardaki durumu hakkında bilgi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.