Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Matlı’dan, Bölge Oda Ve Borsalarına Ziyaret…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Balıkesir ve Bursa il ve ilçe oda ve borsalarına ziyarette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2019 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2019 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Matlı’dan, Bölge Oda Ve Borsalarına Ziyaret…

İki günlük temasları çerçevesinde Matlı’ya TOBB Oda ve Borsalar Daire Başkanı Hasan Erbay ve BTB Genel Sekreteri Fehmi Yıldız eşlik etti.

Bölgedeki iller ve arasındaki iş birliği olanakları, bölge illerinin önemli geçim kaynaklarından Türk Zeytini ve ürünlerine, AB tarafından uygulanan fon yükü, tarımsal destekler, tarımsal desteklerden üreticinin en hızlı şekilde faydalandırılması, coğrafi işaretli ürünler ve bu yönde yapılan çalışmalar masaya yatırıldı.

İLK DURAK AYVALIK, BURHANİYE VE EDREMİT…
 

Başkan Matlı ilk ziyaretini Ayvalık Ticaret Odası (ATO)’na gerçekleştirdi. Ayvalık TO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, GMKA'nın finanse ettiği ve Ayvalık'a büyük bir değer katacak olan "Ayvalık Doğal Yaşamı Koruyor" projesi hakkında Matlı’ya bilgilendirmelerde bulundu.

Heyetin ikinci durağı Burhaniye Ticaret Odası (BTO) oldu. BTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel ve Meclis üyeleri Başkan Matlı’ya İlçenin büyük bir kısmının geçim kaynağı olan zeytin ve zeytincilik ile ilgili sunum yaptı.

Burhaniye temaslarının ardından Edremit ilçesine geçen heyetin ilk durağı Edremit Ticaret Odası (ETO) oldu. ETO Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon, Matlı ve beraberindeki misafir etti. Türk Zeytini ve ürünlerine, AB tarafından uygulanan fon yükü, kapsamlı bir şekilde ziyarette ele alındı. Başkan Matlı TOBB’un konuyu yakından takip ettiğini belirtti.

Matlı’nın Edremit’de ki ikinci durağı Edremit Ticaret Borsası (ETB) oldu. Meclis Başkanı Ali Rıza Timur, Başkan Matlı’ya ETB’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

MATLI İLK GÜN TEMASLARINI M.KEMALPAŞA’DA TAMAMLADI…

 

Edremit’den ayrılan, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve BTB Başkanı Özer Matlı ile beraberindeki heyeti, Balıkesir Sanayi Odası (BSO)’nda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu ağırladı. Eğinlioğlu Matlı’ya, Balıkesir’de yapılan sanayi tesisleri, oda çalışmaları, üyelerin durumları gibi çeşitli konularda bilgiler verdi.

BSO temasını tamamlayan Matlı ve berberindeki heyeti ardından Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula ağırladı. Matlı ziyarette yaptığı açıklamada TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun  tüm oda ve borsaların çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtti.

Edremit ve Balıkesir’de faaliyetlerini yürüten oda ve borsalara yapılan ziyaretin ardından heyet, Susurluk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İlker Kurt ve Susurluk Ticaret Borsası Sefer Göçer ile ayrı ayrı temaslarda bulundu.

Matlı ve beraberinde ki heyetin ilk gün son temasları ise Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine oldu. Matlı, ilk olarak Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Uzkınay’la, ardından da Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Akkoyunlu ile bir araya geldi.

GÖNEN, ERDEK VE BANDIRMA….

Ziyaret ve temasların ikinci gününde Matlı ve beraberindeki heyetin ilk durağı Gönen Ticaret Borsası (GTB) oldu.  GTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mutlu, borsanın canlı hayvan park pazar yeri, lisanslı yatay depo ve silolarında yapılan incelemelerde Matlı’ya bilgilendirmede bulundu.

Matlı ve beraberindeki heyet Erdek’te, Erdek Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Sarı ile, ardından da Bandırma Ticaret Odası (BTO)Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı ve Bandirma Ticaret Borsası (BTB)Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin ile bir araya geldi.

MATLI TEMASLARINI KARACABEY TB VE TSO ZİYARETLERİYLE TAMAMLADI…
 

Başkan Matlı ve beraberindeki heyetin bir sonraki durağı Karacabey Ticaret Borsası oldu. Matlı Meclis Başkanı Mehmet Durmaz ve Meclis Üyeleri ile istişarelerde bulundu.

Matlı’nın bölge oda ve borsaları ziyaretleri kapsamında son durağı ise Karacabey Ticaret Sanayi Odası (KTSO) oldu. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, KTSO’nın finanse ettiği ve nitelikli insan sorunu büyük ölçüde çözecek Karacabey Mesleki Eğitim Merkezi’nin inşaat alanında bilgilendirmelerde bulundu.

Yapılan ziyaret ve temasların ardından açıklama yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı bölge oda borsa ziyaretlerinin önemine değindi. Matlı “Ziyaretlerimizde oda ve borsalarımıza TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun selamını ilettik. Tüm oda ve borsalarımızın çalışmalarını TOBB olarak yakından takip ve takdir ettiklerini belirttik. Oda ve borsalarımızın sorunlarını dinledik notlarımızı aldık ve konuların hepsi ile yakından ilgileniyoruz ve ilgilenmeye devam edeceğiz” dedi.

Ziyaretlerde Matlı, TOBB tarafından hazırlanan oda ve borsa başkanlarına bolluk ve bereketi simgeleyen nar figürlü plaket verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.