Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başçı, Merkez Bankası Başkanlığı Görevini Çetinkaya’ya Devrediyor

Erdem Başçı, Merkez Bankası Başkanlığı görevini bugün Murat Çetinkaya’ya devredecek.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığı görev devir teslimi bu akşam gerçekleştirilecek. Merkez Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdem Başçı, Merkez Bankası Başkanlığı görevini bugün Murat Çetinkaya’ya devredecek.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığı görev devir teslimi bu akşam gerçekleştirilecek. Merkez Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, görev süresi bugün mesai bitiminde sona erecek olan Başkan Erdem Başçı’nın, TCMB yeni Başkanı Murat Çetinkaya’ya görev devir-teslimi nedeniyle bugün saat 18.30’da TCMB’de bir toplantı düzenleneceği belirtildi.
MURAT ÇETİNKAYA KİMDİR?
1976 yılında doğan Murat Çetinkaya, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve çift anadal programı kapsamında aynı Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamlayan Çetinkaya, halen aynı Üniversitede uluslararası finans/ekonomi-politika alanında doktora tez çalışmasını sürdürmektedir.
Bankacılık hayatına Albaraka Türk Katılım Bankasında başlayan Çetinkaya, uluslararası bankacılık ve hazine alanlarında çeşitli görevlerde bulundu. 2003 yılından itibaren kariyerine Türkiye Halk Bankasında devam eden Çetinkaya, Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı ve sonrasında Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu dönemde aralarında Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin de bulunduğu Bankanın çeşitli iştiraklerinde, Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev aldı.
Çetinkaya 2008 yılından, Başkan Yardımcılığına atandığı tarihe kadar, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.’de Hazine, Uluslararası Bankacılık ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.