Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başçı: Enflasyonun yarısı kur kaynaklı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Enflasyonun yarısına yakını döviz kuru geçişkenliğinden kaynaklandı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2014 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Başçı: Enflasyonun yarısı kur kaynaklı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Londra’daki sunumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Enflasyon rakamlarını değerlendiren Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, “Enflasyon Haziran ayında yükselecek, sonrasında düşecek. Adımlarımızın yeterli olacağını düşünüyoruz. İleride ilave adım atmaktan çekinmeyiz. Ama şu anda yeterli olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

 

'ENFLASYONUN YARISI KUR KAYNAKLI'

Başçı, “Enflasyonun yarısının kurdan kaynaklandığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla orada Türk Lirası'nın istikrar kazanması, denge sağlayacaktır” dedi.

 

Para politikasında sıkı duruşun sürdüğünü ifade eden Başçı, "Bu sıkılığın enflasyonda yukarı yönlü risklere yeteceğini düşünüyoruz, gerekirse ilave adım atmaktan çekinmeyiz" şeklinde konuştu.

 

'ANALİSTLERDEN DAHA İYİMSERİZ'

Başçı büyüme konusunda analistlerden daha iyimser olduklarını ve verilerin kendilerini teyit ettiğini ifade etti. Başçı ilk çeyrekte büyümenin yüzde 4'ün biraz altında olacağını öngördü.

 

'BELİRSİZLİK GEÇTİ'

Başçı, yerel seçimler sonrasında piyasalardaki belirsizliğin sona erdiğine işaret ettiğini ve sermaye akışlarının hızlandığını kaydetti. Başçı cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik, "Seçimin ekonomik etkisi olursa devreye girip yapabileceklerimizi değerlendiririz ancak siyasi konularda yorum yapmıyoruz" dedi.

 

'MANEVRA ALANIMIZ VAR'

Merkez Bankası Başkanı, Londra'daki toplantıyla ilgili olarak, "Şu aşamada büyümeye yönelik neler yapılabileceği soruluyor. Daha çok sorulan soru büyümeyle ilişkin olarak kullanabileceğimiz birçok manevra alanımız var" dedi.

 

'TÜRKİYE'NİN PROBLEMLERİ ENFLASYON VE DIŞ DENGE'

"Türkiye'nin problemleri enflasyon ve dış denge" şeklinde konuşan Başçı, "İki sorun açısından da tüketici kredilerindeki yavaşlamayı olumlu karşılıyoruz. Türkiye adım adım dengeli büyüme yoluna giriyor" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.