Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakanlık’ta taşeron zirvesi

Taşerona kadro ile ilgili taslaklar Başbakan Yıldırım’a iletildi. Toplantıya Mehmet Şimşek, Naci Ağbal ve Jülide Sarıeroğlu katıldı. Yıldırım, tek taslak hazırlanması talimatını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakanlık’ta taşeron zirvesi

Kamuda çalışan taşeron işçilerle ilgili kadro çalışmaları sürerken, Başbakanlık'ta önemli bir zirve gerçekleştirildi. TAKVİM'in edindiği bilgilere göre; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'a hazırlanan taslaklarla ilgili bilgi verdi. Bürokratların da katıldığı zirvede, her 2 bakanlığın hazırladığı taslaklar görüşüldü.

TEK TASLAK TALİMATI
Yıldırım, zirvede, tek taslak hazırlanması ve sadeleştirilmesi talimatını verdi. Her 2 bakanlık bir süredir kadroyla ilgili çalışma yürütüyordu. Taslaklarda çeşitli alternatifler üzerinde duruluyor. Taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel statüsüyle 657 sayılı Yasa'ya girmesi ve 4E'li olması öngörülüyor. İşçilerin 'kamu çalışanı' unvanı ile istihdam edilmesi, görev yerleri ve alanlarının değişmemesi de planlanıyor. Sözleşmelerin 3 yıllık yapılması ve performans kriterlerinin öne çıkması da taslaklarda yer aldı. Düzenlemeden hangi taşeronların yararlanacağı ya da hangi tarihten sonra işe girenlerin kapsama alınacağı gibi konularda mutabakat sağlanması bekleniyor..

TAKVİM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.