Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan’dan müjdeler

1-Asgari ücrette vergi diliminin değişmesinden kaynaklanan kayıplar ortadan kalkacak. Farkı biz ödeyeceğiz... 2-Emlak vergisinde astronomik artış bitecek. Yeniden değerleme oranının yüzde 50 fazlasını geçemeyecek. 3-Taşeron işçilerin çalışmasını teminat altına alacak, sürekliliğini sağlayacak bir model hazırlandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan’dan müjdeler

Başbakan Binali Yıldırım, hem ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı hem de ev sahiplerine ve asgari ücretlilere müjde verdi. Çankaya Köşkü'nde Yıldırım, şu mesajları verdi:

 Bazı belediyeler emlak vergi değerlerini astronomik artırdılar, yüzde 3 bin. Böyle bir şey yok ki memlekette, bu vatandaşa zulümdür. Buna bir tahdit getiriyoruz yasayla. Öyle kafasına göre artırım olur mu? Kızıyor adama, 'Bu mahalle, bu sokak bana az oy verdi', bas vergiyi. Böyle bir şey yok. Yeniden değerleme oranının yüzde 50 fazlasını geçemeyecek..

 Asgari ücrette vergi diliminin değişmesinden kaynaklı kayıplar vardı, onu ortadan kaldıracak ve değişmeyecek şekilde düzenleme yapıyoruz. Bunun farkını biz bütçeden karşılayacağız. Yıl sonuna kadar kimse asgari ücretin altında ücret almayacak.
 Taşeron statüsünde çalışan vatandaşlarımız endişe etmesin, çalışmalarını teminat altına alacak ve sürekliliğini sağlayacak bir model üzerinde Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı çalıştı. Devletle bağları kurulacak. Bu şekilde çalışmalarına devam edecekler.
 2018-2020 Orta Vadeli Program yarın açıklanacak. 2017'den 2020'ye kadar büyüme hedefi yüzde 5.5 olarak belirlendi. İstikrar bu. İşsizlik oranı bu yıl için 10.8, gelecek yıl için 10.5 olarak öngörülüyor. Enflasyonda 2017'de yüzde 9.5, 2018'de yüzde 7, 2019'da yüzde 6, 2020'de yüzde 5 hedefi konuldu.
 Bütçede tasarruf birinci sırada yer alıyor. Buna önce kendimizden başlayacağız. Lüzumsuz harcamalarda tasarrufa gideceğiz. Üretime katkı sağlayan, istihdam oluşturan, büyümeye katkı sağlayan konularda tasarruf yok. Yatırıma destek verilecek, teşvikler devam edecek. Kamu yatırımlarında da maliyet-fayda dengesine bakacağız. Öncelikleri esas alacağız. İhtiyaçları, önceliklere göre sıralayıp ona göre yapacağız.
 Varlık Fonu'na bir atama önümüzdeki günlerde yapabiliriz. Bu hafta olmasa da haftaya olabilir. Üzerinde çalışıyoruz..

TAKVİM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.