Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım’dan bankacılara uyarı: "Tefeciliği bırakın"

Başbakan Binali Yıldırım Afyonkarahisar’da Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaptığı konuşmada bankacıları uyararak "Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. Tefeciliği bırakın. Gerçek ekonomiye dönün" dedi.Başbakan Binali Yıldırım...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 20:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 20:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Binali Yıldırım Afyonkarahisar’da Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaptığı konuşmada bankacıları uyararak "Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. Tefeciliği bırakın. Gerçek ekonomiye dönün" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım Afyonkarahisar’da Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaptığı konuşmada "FETÖ’cüler için Gerekli hükümler verilecek, cezasını çekecekler. Mağdur söylemlerinin temeli yoktur. Bu da FETÖ’nün ayrı bir algı operasyonudur" dedi.
Ekonomik gelişmeler ile ilgili Başbakan, "Bu sene yaşadığımız olaylar nedeniyle büyüme istediğimiz şekilde olmadı. Üç, üç buçuk arasında kapanmasını bekliyoruz yılın. 2017’de 4.4, 2018’de 5, 2019’de 5 şeklinde büyüme tahmin ediyoruz. Büyüme olmayınca ülke kalkınmaz, istihdam olmaz, yeni iş alanları olmaz. Finans çevrelerine söyleyeceğim bir şey var. Türkiye’de sanayide sıkıntı yok. Tecrübe birikimi haddinden fazla. Her türü teknolojiye sahibiz. Ama finansman olarak dış bankalarımızın, dış partnerlerinden kaynaklı bir tereddüt var. Bu haksız bir tereddüt. Aşırı ihtiyatlı hareket ediyorlar, bu da bizim ekonomimize zarar veriyor" ifadelerini kullandı.
Bankacıları uyaran Yıldırım, "Bankacıları uyarıyorum. Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. Tefeciliği bırakın. Gerçek ekonomiye dönün. Yarın bir gün ekonomiye kaynak aktarmaya çalışacaksınız, ama geç olacak. Bu akıllı insan işi değil. Yok etmeyi değil, yaşatmayı hedef alın. Ya bunu kendiliğinizden yaparsınız, ya da bunu size yaptırırız. Dedikodularla hareket etmeyin, yeniden yapılandırmalarda fırsatçılık yapmayın. Ekonomi ile ilgili zerre sıkıntımız yok. Bütün göstergelerimiz en güçlü ülkelerinkinden daha yukarıdadır. Hangi ülkeyi alırsanız alın başka ülkelerin borç oranlarına bakın. Milli gelirinin 2 katından fazla borcu var. Risk primleri bizimkinden düşük. Cari açığı, bütçe açığı bütün göstergelerde meşhur AB’nin kriterleri diye bir şey kalmadı. Hepsi darma duman oldu. Sizin kazanmanız tek başına bir şey ifade etmez. Ülkenin kazanması için siz az kazanacaksınız bütün alanlara kaynak aktaracaksınız. İşin kolayına kaçıyor. 3 kat, 5 kat teminat istiyorlar. Olmadı tekrar krediyi geri çağırıyor. Kardeşim yapılandırma getirdik. 1 lira borcunu 3 liraya çıkartıp yapılandırıyorsunuz. Bu fırsatçılıktır. Bundan vazgeçmeleri lazım. Türkiye ekonomisinin görünümü ile bankaların durumu örtüşmüyor. Bu da Türkiye’ya yakışmıyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.