Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Şimşek: "Türkiye Ekonomisi Geçen Yıl Yüzde 4 Civarında Büyüdü"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 4 civarında büyüdüğünü söyledi.Uludağ Ekonomi Zirvesi için Bursa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Şimşek, buradaki programının ardından bir dizi ziyarette bulundu....

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 4 civarında büyüdüğünü söyledi.
Uludağ Ekonomi Zirvesi için Bursa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Şimşek, buradaki programının ardından bir dizi ziyarette bulundu. Başbakan Yardımcısı Şimşek, Bursa Valisi Münir Karaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ardından yeni yapılan belediye binasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye nezaket ziyaretinde bulunan Şimşek, son olarak AK Parti il binasında partililerle bir araya geldi. Şimşek, gündeme ve ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’de ve dünyada yoğun bir gündem yaşandığını belirten Şimşek, "Yanımızda olup bitenlere rağmen Bursa’nın pozitif bir gündeme yoğunlaşması çok önemli. Bursa, Türkiye’nin önemli büyüme motorlarından bir tanesidir. Bursa, üreten ve katma değer oluşturan bir şehir. Biz ekonomi yönetimi olarak şehirlerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Küresel ekonomide son 7-8 yıldır sıkıntılı bir dönem yaşandı. Türkiye çevresinde olup biten sıkıntılara rağmen iyi bir durumda. Geçen yıl iki seçim atlattık. Yanı başımızda ateş çemberi var. En büyük ticaret ortağımız Avrupa Birliği 8-9 yıldır durgunluk içinde" dedi.
Türkiye ekonomisinin buna rağmen büyüdüğüne işaret eden Şimşek, "Her şeye rağmen ülkemizin ekonomisi büyük bir direnç gösterdi. Rakamlar daha açıklanmadı, ama geçen yıl ülkemiz yüzde 4 daha büyüdü. Geçen yıl gelişmekte olan ülkelerden Çin, Hindistan yüzde 1.7 büyüdü. Latin Amerika’daki gelişmekte olan Arjantin, Brezilya ve Meksika geçen yıl hiç büyümeyerek küçülmeye gitti. Türkiye, AK Parti hükümetiyle temelleri sağlamlaştırıp reform yaptığı için bu sıkıntıları aşabilmiştir. Ama tabii ki bununla yetinemeyiz" diye konuştu.
Hedeflerinin Türkiye’yi yüksek gelir grubu ülkeleri arasına sokmak olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Ülkemizde kişi başı milli gelirin 1950’li yıllarda 800 dolar civarı, 1980’li yıllarda 1500 dolar olduğunuz görüyoruz. Yani alt gelir grubunda Türkiye 30- 40 yıl geçirmiş. Rahmetli Özal’ın reformlarıyla bir çıkış yakaladı. Yalnız 90’lı yıllardan sonra, ülkemizin tekrar yalpaladığını, 2000’li yılların başında ise iflasın eşiğine gelmiş olduğunu biliyoruz. AK Parti ile birlikte çok önemli reformlar yaptık. Birinci nesil reformlarla Türkiye, kişi başına milli gelirde üst orta sınıf grubu ülkeler arasına girdi. Bizim hedefimiz yeni nesil reformlarla Türkiye’yi yüksek gelir grubu ülkeleri arasına sokmayı hedefliyoruz. Bütün çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Çok kapsamlı bir reform programımız var. Terörün oluşturduğu gündeme rağmen biz Türkiye’yi ileriye daha çok nasıl taşırız, onun uğraşı içindeyiz. 90’lı yıllar gibi içimize kapandığımız, yerimizde saydığımız bir döneme asla izin vermeyeceğiz. Türkiye bir taraftan terörle hukuk içinde mücadele edecek, bir taraftan da ihtiyaç duyduğu reformları yapmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.