Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Kanunu Değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kişisel verilerin korunmasına ilişkin kanunun geçtiğini ifade ederek, "Bu kanun Türkiye’nin yatırım oranını iyileştiriyor. Terörle mücadelede de uluslararası iş birliği anlamında elini güçlendiriyor"...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kişisel verilerin korunmasına ilişkin kanunun geçtiğini ifade ederek, "Bu kanun Türkiye’nin yatırım oranını iyileştiriyor. Terörle mücadelede de uluslararası iş birliği anlamında elini güçlendiriyor" dedi.
Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ’da gazetecilerin sorularına cevap verdi. Vadofone standını gezen Şimşek, 4.5 G ile ilgili bilgiler aldı. Bir gazetecinin ’Merkez Bankası Başkanının atamasıyla ilgili en Para Politikası Kurulu (PPK) üyelerinden bir iki tanesinin adı geçiyor. En son konuşmanızda ’Aklımızda yeni bir isim yok’ demiştiniz’ sorusuna Şimşek, "Zamanı gelince arkadaşlar. İsimler üzerinden spekülasyon yapmam. Zamanı gelince yapılır" diye cevapladı.
"ÖYLE BİR ŞEY DEMEDİM"
Bir gazetecinin ’Erdem Başçı’nın görev süresi bittikten sonra yeni bir atama olacak mı?’ sorusuna ise Şimşek, "Yeni bir isim yok demedim. Öyle bir şey söylemedim" açıklamasında bulundu.
"TÜRKİYE’NİN YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRİYOR"
Başka bir gazetecinin ’Konuşmanızda ’Kişisel verilerin güvenilirliğiyle ilgili bir madde geçti’ dediniz. Bunun terörle ilgisi var mı?’ sorusuna Şimşek şu cevabı verdi:
"Kişisel verilerin korunmasına ilişkin kanun geçti. Dolayısıyla bu kanun Türkiye’nin yatırım ortamını iyileştiriyor. Terörle mücadelede de uluslararası iş birliği anlamında elini güçlendiriyor. Hem de tabi ki kişisel verilerin, özel hayatın ve şahısların korunmasına yönelik önemli bir reform."
"Bu kanunun Reza Zerrab’la bağlantısı gündeme geliyor. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine de Şimşek, bu yasanın geçen sene hazırlandığını belirterek, basın mensuplarına teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.