Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Şimşek: “Batı, Suriyeli Mültecileri Bir Yük Olarak Görüyor, Biz Fırsat Olarak Görüyoruz”

Katılım Bankacılığı ve Girişimcilik Ekosistemi Çalıştayı’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “3 milyon Suriyeli kardeşimize kapımızı açmışız. Batı bunu bir yük olarak görüyor, biz bunu bir fırsat olarak görüyoruz....

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Katılım Bankacılığı ve Girişimcilik Ekosistemi Çalıştayı’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “3 milyon Suriyeli kardeşimize kapımızı açmışız. Batı bunu bir yük olarak görüyor, biz bunu bir fırsat olarak görüyoruz. İşte, bizim farkımız bu” dedi.
Borsa İstanbul’da düzenlenen Katılım Bankacılığı ve Girişimcilik Ekosistemi Çalıştayı açılışı bugün gerçekleştirildi. Açılış öncesi çalıştay için Gong Töreni düzenlendi. Bu tören sırasında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bir konuşma yaptı. Şimşek, Batı’nın Suriyeli mültecilere bakış açısı ile Türkiye’nin bakış açısını değerlendirdi. Şimşek Suriyeli mültecilerin iş gücüne katkısına dikkat çekerek, “Türkiye açık bir ülke, açık bir ekonomi olduğu için 3 milyon Suriyeli kardeşimize kapımızı açmışız. Batı bunu bir yük olarak görüyor, biz bunu bir fırsat olarak görüyoruz. İşte, bizim farkımız bu. Bu aslında uzun vadede Türkiye’ye yük değil, güç katacak bir gelişme; Türkiye’nin açık olması” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’NİN BÜYÜK YERALTI ZENGİNLİKLERİ YOK. İYİ Kİ DE YOKMUŞ”
Türkiye’nin ekonomik gücünün kaynaklarına da değinen Şimşek, konuşmasına “Girişimcilik ekosisteminin gelişmesinin ne kadar hayati bir önem taşıdığının farkındayız. Türkiye’nin çok zengin, en azından bizim bildiğimiz, petrol, doğalgaz anlamında yeraltı zenginliği yok. İyi ki de yokmuş. Çünkü olsaydı biz de belki bu coğrafya gibi biraz sırtımızı oraya dayayabilirdik. Bazı komşularımızın gelirlerinin yüzde 90’ı petrole, doğalgaza dayanıyor. Bu iyi bir sistem değil. Öyle olmadığını şimdi görüyoruz. Türkiye’nin en güçlü tarafı genç nüfusu olduğu kadar, aslında girişimcilik ruhudur. Türkiye ekonomisi bu kadar zor bir coğrafyada büyük bir direnç gösteriyor. Türkiye ekonomisi buna rağmen Batı’yla arayı kapatmaya devam ediyor” diyerek devam etti.
“BİZİM SERMAYESİ OLANLARI DA, AKLI OLANLARI DA TÜRKİYE’YE ÇEKMEMİZ LAZIM”
Türkiye’deki ekonomik büyümenin hızlanması konusunda yapılması gerekenlerden ve yapılmakta olanlardan da bahseden Şimşek, “Bizim sermayesi olanları da, aklı olanları da; çünkü akıl da bir sermayedir, Türkiye’ye çekmemiz lazım. Bunun için de bürokratik süreçleri kolaylaştırmamız lazım. Hatta dünyaya oranla, Kanada’ya oranla, Amerika’ya oranla daha büyük bir ekosistem kurmamız lazım. Ve nitekim o ekosistemin bütün unsurları şu anda çalışılıyor. Onun için büyük bir heyecan duyuyorum. Çünkü gerçekten uzun bir süredir reform reform deyip tutturduk. Şimdi nihayet bunların çoğu mutfakta pişti, bir noktaya geldi. İnşallah meclisimiz yazın çalışır, bütün bu düzenlemeler hayata geçer, ekosistem daha da güçlenir, ekosistemin bütün bileşenleri daha da güçlü bir şekilde bu işe asılırlar. Ben başarısızlık için hiçbir sebep göremiyorum. Türkiye’nin gerçekten bu genç nüfusla, bu girişimcilik ruhuyla önü açık” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.