Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yardımcısı Canikli, 2016 Yılı İlk Çeyrek Büyüme Verisini Değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "İlk çeyrek büyümesinin beklentilerin üzerinde yüzde 4.8 olarak gerçekleşmesi, ekonominin dinamik ve güçlü yapıya sahip olduğunun göstergesidir" dedi.Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "İlk çeyrek büyümesinin beklentilerin üzerinde yüzde 4.8 olarak gerçekleşmesi, ekonominin dinamik ve güçlü yapıya sahip olduğunun göstergesidir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan 2016 yılı ilk çeyrek büyüme verisine ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "İlk çeyrek büyümesinin beklentilerin üzerinde yüzde 4.8 olarak gerçekleşmesi, ekonominin dinamik ve güçlü yapıya sahip olduğunun göstergesidir. Ekonomimizin esneklik katsayısı da bir hayli yüksek. İçeriden ve dışarıdan kaynaklanan ekonomik ve siyasi şoklara kısa sürede uyum sağlıyor. Değişen şartlara kısa sürede uyum sağlıyor. Yoluna devam ediyor. Suriye ve Irak’a ihracatımız daraldı. Yoğun terör saldırıları devam ediyor. Son örneği Almanya olmak üzere siyasi saldırılar eksik olmuyor. Bunlara rağmen Türkiye ekonomisi adeta şahlanıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde büyüme hızları aşağı yönlü revize ediliyor. Dünya Ticareti daralıyor. Buna rağmen ekonomimiz büyüyor. Büyüme ve istihdam için reel sektörü artan oranda destekleyeceğiz. Üretimin önünü açacağız. Yatırımcının ucuz finansman imkânlarına kolayca ulaşmasını sağlayacağız. Yatırımın maliyetini düşüreceğiz. Hedefimiz daha çok yatırım, daha çok üretim, daha çok istihdam" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.