Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başaran Ulusoy: “Yunanistan Otelleri Bizim 3 Yıldızlı Otellerimiz Ayarında”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu tarafından düzenlenen “Geleneksel Sezona Merhaba” gecesine katıldı.Avrupa’da yaşanan kriz nedeniyle Yunanistan’ın turizm fiyatlarında...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu tarafından düzenlenen “Geleneksel Sezona Merhaba” gecesine katıldı.
Avrupa’da yaşanan kriz nedeniyle Yunanistan’ın turizm fiyatlarında indirime gittiğini söyleyen gazetecilerin soruları üzerine Başaran Ulusoy, “Yunanistan’ın ürünü adalar. Bizim ürünümüz kıyılarımız. Dolayısıyla ben burada Yunanistan’ın fiyat kırmasıyla kendilerinin kaybedeceğini düşünüyorum. Onların zaten otelleri bizim 3 yıldızlı otellerimiz ayarında. Türkiye’nin otelleri kalite bakımından dünyanın en iyi otelleri arasında zaten. Yenileme bakımından da en iyi oteller biz de. Yani tabiri caizse ben bunları düşünmüyorum bile” dedi.
Rusya’daki ekonomik krize de değinen Ulusoy, krizin izlerinin yavaş yavaş silinmeye başladığını belirterek "Rusya’dan son dakika rezervasyonları başladı. Geçen yılki rakamlara ulaşmayı umut ediyoruz" diye konuştu.
Papa Francis’in Türkiye’deki tarihi değerleri bilmeden konuşma yaptığını söyleyen Başaran Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Din adamıysan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile konuşacaksın. Eğer sivil toplum örgütüysen bizimle konuşacaksın. Yok tarihçiysen Prof.Dr. İlber Ortaylı ile konuşacaksın. Avrupalılar kendi tarihine bakmalı. İspanyolların Afrika’da yaptığını, İtalyanların Libya’da yaptığını, İngilizlerin Mısır’da yaptığını, Fransız’ın Tunus’ta yaptığını, Lübnan’da, Suriye ve Irak’ta yaptığını ve Kuzey Afrika’da milyonlarca insanın öldüğü o tarihlerde neredeydiniz? Bizi yaralamak için, bizi birbirimize düşürmek için sektörümün siyasi oyunlara gelmeyeceğini biliyorum. Bunu şiddetle de kınıyorum"
Turizmde, Türkiye’nin kültürel, tabiat değerlerine önem verdiğine işaret eden Ulusoy, "Toprağın altındaki de, üstündeki de bizim. Bunlar bizim sermayemiz. Ticaretimiz de turizm. Bunların ikisini de birleştirip iş yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Bodrum’un çok şanslı yerlerden biri olduğunun altını çizen Ulusoy, doğasıyla, mutfağıyla, adalara karşı birlikteliğiyle ve yaşam biçimiyle cazip merkezlerden biri olduğunu söyledi. Ulusoy, doğanın tahrip edilmemesi gerektiğini belirterek, doğaya sahip çıkılması gerektiğini anlattı.
Ulusoy, bir gazetecinin "Karadeniz Bölgesindeki turizm potansiyelini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, Karadeniz’de inşaatın önüne geçmeye çalıştıklarını, doğanın korunmasını amaçladıklarını söyledi. Ulusoy, "Kiremidi, betonu oraya taşıyana müsaade etmeyeceksin. Karadeniz’e 6-7 kat bina yapılıyor. Böyle bir şey var mı? Ben buna karşıyım ve karşı olmaya da devam edeceğim. Karadeniz’in yağmuru çetindir, güneşi üveydir, ürünü yetimdir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.