Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baş, ATO başkanlığına adaylığını açıkladı

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanlığına adaylığını açıklayan Şaban Baş, 2001-2011 yılları arasında 10 yıl süreyle ATO Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, o dönemden yarım kalan projeleri olduğunu belirtti.Baş yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2017 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2017 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baş, ATO başkanlığına adaylığını açıkladı

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanlığına adaylığını açıklayan Şaban Baş, 2001-2011 yılları arasında 10 yıl süreyle ATO Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, o dönemden yarım kalan projeleri olduğunu belirtti.

Baş yaptığı yazılı açıklamada, ekim-kasım aylarında yapılacak olan Adana Ticaret Odası seçimleri için Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 2001-2011 yılları arasında 10 yıl süreyle ATO Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “O dönemden yarım kalan projelerimiz var. Bu projeleri tamamlamak için yeniden adayım. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

2011 yılında yönetim kurulu başkanıyken milletvekili aday adayı olması nedeniyle ATO başkanlığından istifa ettiğini söyleyen Şaban Baş, “Başkan olduğum dönemde yönetim kurulum ve meclisimle Adana için çok şeyler yaptığımıza inanıyorum. Örneğin Adana’ya kalıcı bir eser olarak fuar alanı kazandırmak için ÇUFAŞ’ı ATO öncülüğünde kurduk. Bundan sonra da fuar alanının yanına kalıcı bir çok eser daha kazandıracağız. Benden sonra gelen yönetimlerin iyi şeyler yaptığını ve yapmadığını gözlemliyoruz. Yaptıklarımız ve yarım kalan projelerimiz var. Birlik ve beraberlik içinde valilik, belediyeler, STK’lar, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Organize Sanayi Bölgesi, milletvekilleri ve bakanlıklarla işbirliği içinde birçok projeleri hayata geçirdik. Örnek vermek gerekirse, ilk kez Adana’da başlayan İşadamları Forumu’nu gerçekleştirdik. Dünyadaki başta Arap ülkeleri olmak üzere Avrupa, Afrika ve Uzakdoğu’daki iş adamları ile toplu ve ikili görüşmeler yapıldı. Bu forum sayesinde İstanbul’a alternatif olarak Adana’yı işadamları için buluşma noktası haline getirmeye çalıştık. Bu proje yarım kaldı, devam ettirmek gereklidir” diye konuştu.

Bunu sağlamak için bölgesel havacılığın önemli olduğunu kaydeden Baş, "Dünyadaki iş adamlarını direk Adana’ya getirmek gerekmektedir. Aktarmalı uçak seferleri ile yerli ve yabancı iş adamları Adana’da yatırım ve ticaret yapmaz. Yönetim Kuruluna yeniden seçilirsek bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Baş, Adana’ya bir üniversite kazandırma projesinin yarım kaldığını belirterek, Karataş’a spastik engelliler için eğitim, dinleme tesislerini sosyal sorumluluk projesi olarak yapmak istediklerini ifade etti.

Şaban Baş, şunları söyledi:

“Kadınlarımız ATO Meclisine girmelidir. Komite seçimlerine mutlaka katılmaları gerekmektedir. Bunun için herkesin özellikle de ailelerin desteği çok önemlidir. Meclise geldiklerinde de aktif görevler vereceğiz. Bölgemiz turizme kazandırılmalıdır. 12 ay turizme elverişli olan Adana’ya Disneyland (oyun parkı) kurulmalıdır. Sadece ABD ve Fransa’da bulunan bu tesisler 12 ay boyunca turist çekmektedir. Aynısını Adana’da gerçekleştirmek için çalışmalar başlatmıştık bunu tekrar sonuçlandırmak için çalışacağız. Ticaretle uğraşan üyelerimizin dertlerini en iyi şekilde bilenlerden birisiyim. Eski yıllarda olduğu gibi kendilerinden gelen talepler doğrultusunda belediyeler, valilik ve bakanlıklarda arzu ve isteklerinin takipçisi olacağım. Tüm sektörlerin sorunlarını çözmek için her türlü katkıyı vereceğim. Memleketimizin ve Adanamızın ekonomisinin, ticaretinin, tarımının ve turizminin en verimli hale gelebilmesi için birlik ve beraberlik için çalışacağım. Sorunlar ve çözümlerine yardımcı olmak için başkanlığa talibim ve tüm üyelerimizin desteğini bekliyorum. Adana’nın tarihi binalarının restorasyonu yapılabilmesi için katkıda bulunacağız. Adana Ticaret Odası’nı yeni bir hizmet binasına kavuşturmak için çalışmaları hızlandıracağız. Ben Adanalıyım, ailem Adanalı, Adana’da kazandım, Adana’da yatırım yaptım, Adana’da yaşıyorum, ben bir Adana sevdalısıyım. Adana Ticaret Odasını eskiden olduğu gibi Türkiye’nin ve bölgemizin sevilen, sayılan ve seçkin bir Odası yapmak için başkanlığa adayım. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.