Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barışkent ve B.A. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydın: “Ekonomimize darbe girişimini de püskürteceğiz”

Barışkent Ve B.a. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, Milli İradeyi Gaspa Yeltenen Fetullahçı Terör Örgütü’nün (fetö) Siyasi İktidari Devirme Girişiminin Milletin Demokrasi Bilinci Ve Birlik Ruhuyla Bastırıldığını Belirterek, Bunun Arkasındaki Odakların Niyetlendiği Türkiye Ekonomisine Yönelik Darbe Girişiminin De Aynı Kararlılıkla Püskürtüleceğini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Barışkent ve B.A. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydın: “Ekonomimize darbe girişimini de püskürteceğiz”
Barışkent ve B.A. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, milli iradeyi gaspa yeltenen Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) siyasi iktidarı devirme girişiminin milletin demokrasi bilinci ve birlik ruhuyla bastırıldığını belirterek, bunun arkasındaki odakların niyetlendiği Türkiye ekonomisine yönelik darbe girişiminin de aynı kararlılıkla püskürtüleceğini söyledi.
Barış Aydın yaptığı açıklamada, tüm kesimleriyle millet kenetlenerek darbecilere karşı demokrasiye sahip çıkarken, olay sonrası yurt dışında ortaya çıkan Türkiye’yle ilgili belirsizlik havası ve bilgi kirliliğine işaret etti. Türkiye hakkında siyasi istikrarsızlık, demokrasi ve hukuk devletinden uzaklaşma algısı oluşturmak isteyen odakların asıl amacının Türkiye ekonomisini baltalamak olduğunu ifade eden Aydın, “Yatırımcı güvenini, küresel ekonomik ve ticari ilişkilerimizi, ülkemizin yatırım çekme kabiliyetini zayıflatarak topyekûn ekonomimize darbe vurmak istiyorlar, ama bunu asla başaramayacaklar” dedi.
Aydın, siyasal iktidar, TBMM, ekonomi, bürokrasisi ve bütün olarak iş dünyasının darbe girişimi sonrası ekonomik alanda ortaya çıkan sürecin iyi yönetilmesi için seferber olduğunu ve görevini layıkıyla yaptığını belirterek, önümüzdeki süreçte ülke ekonomisine “darbe” vurmak isteyen odaklarla mücadelenin de en az darbecilerle mücadele kadar önemli olduğunu vurguladı.
“Ekonomimiz son derece güçlü”
Türkiye’nin tarihindeki en büyük tehditlerden biri ile karşılaşmasına rağmen ekonominin sarsılmadığını belirten Aydın, darbecilerin püskürtülmesinin ardından ekonomik faaliyetler ve ticari hayatın anında normale döndüğüne dikkat çekti. Aydın, gümrük prosedürleri, ithalat ve ihracat işlemleri ve bankacılık siteminin kesintisiz çalışmaya devam ettiğini, iş dünyasının yurt dışı müşterilerine tüm taahhütlerini eksiksiz yerine getirecek kapasitede olduğunu belirtti. Demokratik işleyiş ve meşru kurumların daha da güçlendiğini söyleyen Aydın, Türkiye ekonomisinin son 14 yılda kaydettiği gelişme sayesinde son derece güçlü bir yapıya kavuştuğunu vurguladı. Aydın, Türkiye hakkında olumsuz algı oluşturmak isteyen odaklara tepkisini şöyle dile getirdi:
“TSK içindeki küçük bir grubun 15 Temmuz akşamı kalkıştığı darbe girişimi özellikle demokrasiye canı pahasına sahip çıkan milletimiz tarafından bastırılmış, halkımız bu hadsizlere önemli bir ders vermiştir. Bu talihsiz olayda tüm siyasi partiler ve TBMM üyeleri, Türk iş camiası, sivil halk, basın ve iş dünyası demokrasinin, meşru hükümetin, Türkiye’nin demokratik düzeni ve kurumlarının kararlılıkla arkasında durmuştur. Bu hayâsız saldırı karşısında milletçe verdiğimiz mücadele ve karşı duruş, Türkiye demokrasisinin kalitesinin, halkımızdaki güçlü demokrasi bilincinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu olay ile demokrasimiz güçlenerek yücelmiştir. Hal böyleyken yurt dışında büyük bir bilgi kirliliği yaratmak isteyen, yanlış bilgi yayan odaklar var. Bunların amacı demokrasi, hukuk ve siyasi istikrar bağlamında Türkiye hakkında zafiyet algısı yaratmak, bu yolla da ekonomimize darbe vurmaktır. Türkiye’nin son 14 yılda yakaladığı hızlı kalkınma ve gelişme ivmesi ile dünyanın sayılı büyük ekonomilerinden biri haline gelmesi bazı çevreleri rahatsız etmektedir.”
“Kara propagandaya teslim olmayacağız”
Aydın, ülke ekonomisine darbe vurma girişimlerine karşı yapılması gerekenlerle ilgili şunları söyledi:
“Darbe girişimi sonrasında ortaya çıkabilecek akut sorun ve tehditlere karşı alınan acil önlemler, yapılan açıklamalarla uluslararası piyasalarla ilişkiler ve finansal sistemde istikrar korundu, iç piyasada rahatlama sağlandı, vurgunculara fırsat verilmedi. Ancak tehdit bitmedi. Israrla yanlış bilgi yaymak, bilgi kirliliği oluşturmak isteyen odaklar var. Darbecilere karşı gösterdiğimiz milli birlik ve beraberlik duruşuna burada da ihtiyacımız var. Ekonomi yönetimi, ekonomi bürokrasisi, ilgili meslek ve sivil toplum örgütleri olarak yoğun bir iletişim süreci içinde dış yatırımcıya doğru bilgilendirmeyi yapıp, gerekli mesajları vereceğiz. Kara propagandaya karşı seferber olup, etkin biçimde mücadele edeceğiz. Türkiye’nin demokrasi ve hukuk devleti kimliğini, yatırım yapılabilir bir ülke imajını bozarak ekonomimize darbe vurmak isteyen odaklar hüsrana uğrayacaktır. Türkiye’nin kutlu yürüyüşüne sekte vuramayacaklar. Daha çok çalışacağız, daha fazla üreteceğiz, daha çok ihracat yapacağız. Ekonomik büyüme ve kalkınma hamlemize aynı azimle devam ederek 2023’te en büyük 10 ekonomi arasına girme hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.