Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bankalarda gizli paraları olanlar deşifre edilecek

Avrupa Birliği Komisyonu, Apple ve Amazon gibi dünyaca tanınan şirketlere "hileli yollarla vergi kaçırma" gerekçesiyle soruşturma başlattı. AB Komisyonu'nun bu adımı, vergi kaçakçılığıyla mücadele için banka bilgilerinin mübadelesi...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği Komisyonu, Apple ve Amazon gibi dünyaca tanınan şirketlere "hileli yollarla vergi kaçırma" gerekçesiyle soruşturma başlattı. AB Komisyonu'nun bu adımı, vergi kaçakçılığıyla mücadele için banka bilgilerinin mübadelesi anlaşmasına 51 ülkenin imza koymasından sonra geldi.

Nürnberger Nachrichten gazetesi Almanya ile ilgili olarak ise "Lüksemburg, Hollanda, İrlanda ve Manş Denizi'ndeki Britanya adalarında hâlâ, Starbucks, Apple ve Amazon gibi dev şirketlerin Almanya'da kazandıkları milyarları vergilendirmekten kurtaran istisnai kurallar uygulanıyor." tespitini dile getirdi.

Vergi kaçakçılığı ile mücadele kapsamında banka bilgilerinin mübadelesine dair anlaşmaya özellikle İsviçre'nin de dahil olması büyük ses getirdi. Alman Neue Rhein gazetesi şu yorumda bulundu: “Tarihte ilk kez vergi kaçakçılarının karşısına ‘keskin kılıçla' çıkmak mümkün olacak. Birkaç ay öncesine kadar böyle bir anlaşmaya varılacağı tasavvur edilemezdi. İsviçre, İngiltere ve vergi kaçakçılarına alenen kucak açan diğer ülkeler bile yurt dışındaki sermaye yatırımlarının vergiye tabi unsurlarını mevduat sahibinin ülkesine bildirmeyi kabul etti. Bununla yetinmeyip, oyun kurallarına uymayan bankalara yaptırım uygulanmasıyla ilgili maddeler de anlaşmaya eklenebilirdi. Vakıf paralarına ayrıcalık tanınmayabilirdi. Vergi kaçırmaya meyilli olanlar ve onların işbirlikçileri boş durmayacaklardır ama kara parayı güvenli limana yanaştırmaları artık çok daha zor olacaktır.”

ABD ve Çin ise anlaşmaya imza atmadı. İsviçre ve İngiltere'ye ait bazı 'vergi cenneti adaları" hariç anlaşmayı imzalayan 51 ülkenin vergi kaçırmalar yüzünden mali kayıplar yaşayan ülkelerden oluşması dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.