Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BALKANTÜRKSİAD’ın Ekonomi Zirveleri Sürüyor…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), üyelerinin ticari ilişkilerini geliştirmek ve ihracatlarına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Ekonomi Zirvelerinin 18’incisi Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2019 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2019 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BALKANTÜRKSİAD’ın Ekonomi Zirveleri Sürüyor…

BALKANTÜRKSİAD, yerelde ve ulusalda yaptığı etkinlik ve projelerle hem üyelerine hem de ülkesine fayda sağlıyor. Bu kapsamda kurulduğu günden bu yana Balkanlar başta olmak üzere ticaret potansiyeli olan birçok farklı Avrupa ülkesinde yaptığı Ekonomi zirveleriyle fark yaratan BALKANTÜRKSİAD, Ekonomi Zirvesi’ni Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te yaptı.

Olası işbirliklerinin temeli atıldı

BALKANTÜRKSİAD Başkan Yardımcıları İskender İskenderoğlu ve Fatih Şakir’in başkanlığında BALKANTÜRKSİAD’lı iş adamlarından oluşan heyet, 3 gün boyunca çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaretin ilk gününde, T.C. Zagreb Büyükelçisi Mustafa Babür Hızlan’ı ziyaret eden heyet, Büyükelçi Hızlan’la Hırvatistan'daki yatırım imkânlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Heyet 18.Ekonomi Zirvesinin 2. gününde, Ambienta Zagreb and Art Fair (Yapı ve Dekorasyon) fuarına katıldı. Fuarda stantları ziyaret eden iş adamlarından yapı ve dekorasyon sektöründe faaliyet gösterenler, hem sektörün son yeniliklerini yerinde görme şansı yakaladı hem de edindiği network ile iş bağlantıları kurmuş oldu.

BALKANTÜRKSİAD heyeti, zirvenin son gününde, Zagreb Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vitomir Klasic'i ziyaret etti. Toplantıda, Zagreb ve Bursa ile ilgili bilgilendirmeler yapılırken gerçekleşmesi muhtemel iş bağlantılarının da temeli atıldı. Gerçekleşen ziyaretin ardından BALKANTÜRKSİAD’lı iş adamları, kendi sektörlerinde Zagreb'de faaliyet gösteren firma temsilcileri ile ikili görüşmeler yaptılar.

“Komşuluk ilişkilerinin önemine inanıyoruz”

18. Ekonomi Zirvesi ile ilgili değerlendirmede bulunan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu, “Bugüne kadar gerek Bursa’da ve ülkemizde, gerekse değişik Balkan ülkelerinde pek çok etkinlik gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bunların başında Ekonomi Zirveleri gelmektedir. BALKANTÜRKSİAD üyeleri olarak heyet halinde yaptığımız ziyaretler ve gerçekleştirdiğimiz toplantılar ile ekonomik işbirliklerini değerlendiriyor ve yatırım imkânlarını direkt yerinde görüp inceliyoruz. Bu etkinlikler neticesinde pek çok üyemiz önemli iş bağlantıları kurdu. Biz aynı coğrafyayı paylaşmanın ve komşuluk ilişkilerinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu ilişkiler ekonomik faaliyetler ile kuvvetlendirildiğinde daha da anlam kazanıyor. Bu bölgenin gelişmişlik bakımından önde gelen ülkelerinden olan AB üyesi Hırvatistan ile ikili ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesini önemli buluyor ve bu zirve’nin gelecek ilişkilere fayda sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.