Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BALKANTÜRKSİAD Taleplerini Ankara’ya İletti…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Bursa Milletvekillerini ziyaret ederek, Türkiye ekonomisine ve Bursa’ya katkı sağlayacağına inandıkları öneri ve taleplerden oluşan dosyayı, kendilerine sundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2019 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2019 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BALKANTÜRKSİAD Taleplerini Ankara’ya İletti…

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan liderliğinde Ankara’ya çıkarma yapan heyet, bir dizi temasta bulundu. Heyet; geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ve AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Atilla Ödünç, Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, Mustafa Esgin ile mecliste bir araya geldi. Heyet, ziyaretler kapsamında, İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan’ı da ziyaret etti.

“Çok verimli geçti”

Ankara ziyaretini değerlendiren BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, “Yoğun gündemlerinden fırsat bulabilen Bursa vekillerimizle bir araya gelip toplantı yaptık. Toplantımızda, Vekillerimize Türkiye  ekonomisine katkı sağlayacağına inandığımız önerilerimiz ile birlikte Bursa ile ilgili sorunlar ve üyelerimizin sektörel taleplerini içeren dosyamızı sunduk. Çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

BALKANTÜRKSİAD’ın ülkesine, yaşadığı kente ve Türkiye’deki Balkan camiasına değer katma adına çalışmalar yaptığını ifade eden Tunakan, sunduklarını dosyanın içeriğine de değindi. Tunakan şunları söyledi:

“Üyelerimizle yaptığımız görüşmeler sonrasında sektörlerinde ve Bursa’da sorun olarak gördükleri konuları ve çözüm önerilerini tespit ettik. Bunlardan da dosya oluşturup Vekillerimize sunduk. Dosyada şu konulara dikkat çektik: Bursa Hızlı Tren çalışmalarının hızlandırılması, Kaldırılan Fuar teşviklerinin geri getirilmesi, KDV’ler ile ilgili sıkıntıların giderilmesi, Gürsu’da Hızlı Tren istasyonu, İnşaat sektörünün sorunlarının giderilmesi amacıyla kurulan ihtisas bankası Emlak Bank’ın faaliyetlerinin hızlandırılması, Türkiye sınırları içinde bazı kamu ihalelerinde yer alan “İTHAL VE AVRUPA MENŞEYLİ ÜRÜN KULLANMA ZORUNLULUĞU”nun kaldırılması, Bilecik-Yenişehir Karayolunun tamamlanması, 2013 yılında başlayan Otomotiv Test Merkezi kuruluş çalışmalarının tamamlanması, Yabancı dil eğitimi veren kurumlarda çalıştırılan yabancı öğretmenlere asgari ücretin 3 katı maaş ödeme zorunluluğunun kaldırılması.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.