Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkanlar’la ticareti artıracak yeni bir hamle

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa ile gönül bağının olduğu Balkan coğrafyası için yeni bir iş birliğine imza attı.Bursa’nın Balkan coğrafyasıyla ticaret hacmini artırmak için harekete geçen BTSO, bölgede yeni bir ticaret merkezi...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balkanlar’la ticareti artıracak yeni bir hamle

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa ile gönül bağının olduğu Balkan coğrafyası için yeni bir iş birliğine imza attı.

Bursa’nın Balkan coğrafyasıyla ticaret hacmini artırmak için harekete geçen BTSO, bölgede yeni bir ticaret merkezi kurulması için BALKANTÜRKSİAD ile işbirliği protokolü imzaladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Balkanlar’ın Türkiye’nin Avrupa’ya ve dünyaya açılan kapısı olduğunu söyledi. Balkan ülkeleri ile Bursa arasındaki ticaret hacminin daha fazla artmasını arzu ettiklerini ifade eden İbrahim Burkay, “Türkiye ekonomisinin lokomotif şehri Bursa, tarihî değerleri ve ortak kültürel bağlarıyla Balkanlar’la bir bütünün parçasıdır. Ülkemizin hedefleri doğrultusunda Balkan coğrafyasıyla olan gönül bağımızı yeni ticari iş birlikleriyle güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Başkan Burkay, Balkanlar’da yeni bir ticaret merkezi kurmak maksadıyla BALKANTÜRKSİAD ile işbirliği protokolü imzaladıklarını açıkladı. Burkay, “BTSO olarak geçtiğimiz sene New york Türk Ticaret Merkezi’ni hayata geçirmiştik. Farklı ülkelerde de çalışmalarımız sürüyor. Kurmayı hedeflediğimiz Balkan Türk Ticaret Merkezi de hedeflerimize önemli katkılar sağlayacak. İmzaladığımız protokolün üyelerimize ve Bursa iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, Balkan coğrafyası ile Bursa ve Türkiye arasında köprü olduklarını söyledi. Türkiye’nin üreten şehri Bursa’nın Balkan ülkeleri arasındaki başta ekonomik ve kültürel olmak üzere her alandaki ilişkilerini kuvvetlendirmeyi hedeflediklerini belirten Tunakan, “Bursamız ülkemiz ve Balkan coğrafyamız için üretmeye ve çalışmaya büyük bir heyecanla devam edeceğiz” dedi.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da BTSO ve BALKANTÜRKSİAD arasında imzalanan iş birliği protokolünün hayırlı olmasını diledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.